Nieuws

Van den Bergh pakt tweede PDC-titel van 2024 met Players Championship 12

Koen van Ekeren - 12 juni 2024, 21:32

Dimitri Van den Bergh heeft zijn tweede PDC-titel van 2024 binnen. De regerend UK Open-kampioen was in Hildesheim de beste op de Players Championship 12. Het is de derde keer dat hij het vloertoernooi op zijn naam schrijft.

Dimitri Van den Bergh wint Players Championship 12

Op de Players Championship-evenementen wilde het dit jaar nog niet zo vlotten voor Van den Bergh. Een plaats bij de laatste 32 was tot nu toe de beste prestatie op de vloer, tijdens de Players Championship 3. Tijdens de vijf voorgaande vloertoernooien kwam Van den Bergh zelfs voorbij de eerste ronde.

Vandaag had Van den Bergh de flow echter goed te pakken, die in in een veld van 128 spelers eerst afrekende met Martin Schindler (6-3). Maik Kuivenhoven werd in een decider verslagen (6-5), waarna The Dreammaker via landgenoot Mike De Decker (6-1 winst) een plek in de top 16 veiligstelde.

Via zeges op Dom Taylor (6-3), Bors Krcmar (6-3) en Madars Razma (7-3) denderde Van den Bergh door naar de finale. Daarin stond hij tegenover de Canadees Matt Campbell. Hoogstaand was de finale niet (beide darters gooiden rond de 87 gemiddeld), maar Van den Bergh stond opnieuw slechts drie legs af: 8-3 winst.

Met de overwinning schrijft Van den Bergh 15.000 Britse pond aan prijzengeld bij. Daarmee doet hij goede zaken in de PDC Order of Merit, want hij schuift op van de tiende naar zevende plek. Van Den Bergh heeft nu ook goede papieren om de Players Championship Finals te halen. Met de titel springt de 29-jarige Belg van positie 112 naar plek 20. Een klassering in de top 64 is nodig om deelname aan het majortoernooi af te dwingen.

Uitslagen Players Championship 12

Woensdag 12 juni, Halle 39, Hildesheim
Laatste 16
Boris Krcmar 6-2 Haupai Puha
Dimitri Van den Bergh 6-3 Dom Taylor
Madars Razma 6-4 Andy Baetens
Michael van Gerwen 6-1 Kai Gotthardt
Richard Veenstra 6-4 Ricky Evans
Matt Campbell 6-5 Gian van Veen
Danny Noppert 6-3 Peter Wright
Keane Barry 6-5 Ryan Meikle

Kwartfinales
Dimitri Van den Bergh 6-3 Boris Krcmar
Madars Razma 6-3 Michael van Gerwen
Matt Campbell 6-5 Richard Veenstra
Danny Noppert 6-4 Keane Barry

Halve finale
Dimitri Van den Bergh 7-3 Madars Razma
Matt Campbell 7-4 Danny Noppert

Finale
Dimitri Van den Bergh 8-3 Matt Campbell

Foto: PDC

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *