Nieuws

Deze statistiek bewijst topvorm Michael van Gerwen

Koen van Ekeren - 26 december 2023, 19:02

Michael van Gerwen maakte in de eerste ronde tegen Keane Barry indruk – zeker als het aankomt op misschien wel het belangrijkste aspect: uitgooien. Geen van de darters haalde tijdens het WK Darts een hoger checkout-percentage dan de Nederlander.

Checkout-percentage

Van Gerwen heeft tot nu toe de beste cijfers als het gaat om uitgooien. Tegen de Ier Barry kreeg hij 15 kansen op een dubbel, en 9 keer mikte Van Gerwen raak. Daarmee heeft hij een indrukwekkend checkout-percentage van 60%: het hoogste van iedereen tot nu toe op dit toernooi.

De tweede plaats wordt gedeeld door drie darters: Scott Williams, Ricky Evans en Keegan Brown. Zij gooiden in hun wedstrijd(en) in 56% van de gevallen uit. Ook de Nederlanders Raymond van Barneveld (55%), Berry van Peer (53%) en Gian van Veen (53%) finishten op het WK goed.

Beste checkout-percentages op WK Darts 2024 tot nu toe
60% – Michael van Gerwen
56% – Scott Williams, Ricky Evans, Keegan Brown
55% – Raymond van Barneveld, Alex Spellman
53% – Berry van Peer, Gian van Veen, Joe Cullen, Gabriel Clemens

De statistieken die je hierboven ziet, zijn het totaal van alle wedstrijden op het WK. Van Gerwen speelde er nog maar één, maar darters als Scott Williams en Ricky Evans hebben er twee achter de kiezen.

Van Gerwen treft Veenstra

Woensdag speelt Van Gerwen tegen Richard Veenstra in de derde ronde van het WK. Veenstra verraste afgelopen weekend met een zeer overtuigende overwinning op Kim Huybrechts, met een gemiddelde van bijna 100 per drie pijlen.

Het hoogste gemiddelde werd overigens gegooid door Stephen Bunting. Hij kwam in zijn partij tegen Ryan Joyce tot een moyenne van 107,28 per drie pijlen. Luke Littler staat op plaats twee, met 106,12 tegen Christian Kist.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *