Nieuws

Speelschema WK Darts 2024 dag 3: met Nederlanders en titelfavoriet

Koen van Ekeren - 17 december 2023, 09:38

Ook op dag drie van het WK Darts is er een middag- en avondsessie. Twee Nederlanders komen vandaag in actie, evenals de darter die door alle bookmakers wordt gezien als de favoriet: Luke Humphries. Bekijk het speelschema van zondag 17 december hieronder.

Speelschema WK Darts 2024 dag 3

De 28-jarige Cool Hand Luke wordt door iedereen aangewezen als favoriet om het WK Darts 2024 te winnen. Hij heeft een zeer indrukwekkend jaar achter de rug met het winnen van drie major-titels: de World Grand Prix, Grand Slam of Darts en Players Championship Finals.

Luke Humpries speelt de laatste van de 8 wedstrijden tegen Lee Evans, een landgenoot die hij goed kent. Ze vormden in het verleden een duo bij koppeltoernooien. Evans won zaterdagmiddag eenvoudig van Sandro-Eric Sosing.

Op de derde dag van het WK Darts komen ook twee Nederlanders in actie; allebei ’s avonds. Niels Zonneveld speelt rond 21:00 uur tegen Darren Webster. Het is het derde WK voor Zig Zag Zonneveld, die nog niet verder kwam dan de eerste ronde.

Ongeveer een uur later verschijnt de andere Nederlander op het podium: Jermaine Wattimena. Hij speelt tegen Fallon Sherrock, één van de twee vrouwen op dit WK. Sherrock zorgde in 2020 voor een sensatie door als eerste vrouwelijke darter te winnen op het PDC WK. Dat deed ze zelfs meteen twee keer: tegen Ted Evetts en Mensur Suljovic.

Bekijk het volledige speelschema van zondag hieronder:

Programma WK Darts zondag 17 december

WK Darts 2024

legs
avg.
ronde
Laatste 96
Laatste 96
Laatste 96
Laatste 64
Laatste 96
Laatste 96
Laatste 96
Laatste 64
Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *