Nieuws

WK Darts: deze verrassende naam is volgens de bookmakers favoriet

Koen van Ekeren - 20 november 2023, 20:25

Geen Michael van Gerwen, Gerwyn Price of Michael Smith. Bij het WK Darts 2024 is er volgens de wedkantoren een andere uitgesproken favoriet: Luke Humphries.

Titelfavoriet WK Darts 2024

Volgens Paddy Power, de officiële partner van het PDC World Championship, is er één darter die er bovenuit spreekt: Luke Humphries. De 28-jarige Engelsman heeft een quotering van 7/2, wat betekent dat je voor elke 2 euro die je inzet, 7 euro terugkrijgt als hij wint.

Humphries wordt nog niet in één adem genoemd met wereldkampioenen zoals Michael van Gerwen, Gerwyn Price of Michael Smith, maar is in 2023 veruit de beste darter ter wereld. In korte tijd zette Cool Hand Luke twee major-titels op zijn naam: de World Grand Prix en de Grand Slam of Darts.

Luke Humphries darts
Luke Humphries in actie

Kijken we naar het verzamelde prijzengeld in 2023 op de rankingtoernooien, dan staat Humphries op eenzame hoogte. De Engelsman verdiende met zijn prestaties al 534.750 Britse pond. Het verschil met nummer twee Nathan Aspinall is groot, die dit jaar 315.500 Britse pond won.

Odds WK Darts 2024

Ook andere wedkantoren – zoals bet365 en Unibet – geven Humphries momenteel de meeste kans. Verder zijn Michael van Gerwen en Gerwyn Price darters die bij wedkantoren hoog staan aangeschreven. Dit zijn de odds van Paddy Power:

SpelerQuotering
Luke Humphries7/2
Michael van Gerwen9/2
Gerwyn Price5/1
Michael Smith8/1
Gary Anderson11/1
Rob Cross14/1
Peter Wright14/1
Nathan Aspinall25/1
Josh Rock28/1
Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *