Nieuws

Speelschema WK Darts dag 2: met Huybrechts, Greaves en Michael Smith

Koen van Ekeren - 16 december 2022, 09:52

Deze hele vrijdag staat in het teken van darts, want op dag 2 van het WK Darts is er een middag- en avondsessie! Acht wedstrijden staan op het programma en onder meer Kim Huybrechts en Michael Smith komen in actie. De eerste wedstrijden beginnen om 13:00 uur.

Speelschema WK Darts 2023 dag 2

Huybrechts is één van de drie Belgische deelnemers die is afgereisd naar Ally Pally en doet voor de twaalfde keer mee aan het PDC World Championship Darts. Zijn beste prestatie was meteen bij zijn debuut in 2012, toen hij de kwartfinale haalde. Hij verloor de partij met 2-5 van de uiteindelijke finalist Andy Hamilton.

Vorig jaar slaagde de Antwerpenaar er in derde ronde bijna in om te stunten tegen Gerwyn Price. Pas in de beslissende ‘sudden death leg’ won Price met 4-3 in sets. Omdat Huybrechts in de top 32 van de PDC Order of Merit zit (hij staat 31e) komt de Belg pas in de tweede ronde voor het eerst in actie. Zijn tegenstander is de Zuid-Afrikaan Grant Sampson, die gisteren verrassend won van Keane Barry.

Interessant is ook de partij tussen William O’Connor en het supertalent Beau Greaves. De 18-jarige Greaves kroonde zich dit jaar tot jongste wereldkampioene ooit, is al 63 (!) wedstrijden ongeslagen bij de dames en gooide dit jaar in een partij tegen Fallon Sherrock een recordgemiddelde van 107,86 per drie pijlen.

Ook tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis staat vandaag op het podium van Alexandra Palace. Hij neemt het op tegen de Zweed Daniel Larsson. Michael Smith speelt de laatste wedstrijd van de avond. De runner-up van het wereldkampioenschap van vorig jaar treft Nathan Rafferty, die gisteren won van Jermaine Wattimena.

Programma WK Darts 16 december

Dit is het programma van het PDC WK Darts op 16 december:

Vrijdag 16 december (vanaf 13:30 uur)
Alan Soutar 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 v Mal Cuming 🇦🇺 (R1) ± 13:45 uur
Boris Krcmar 🇭🇷 v Toru Suzuki 🇯🇵 (R1) ± 14:45 uur
Adrian Lewis 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 v Daniel Larsson 🇸🇪 (R1) ± 15:45 uur
Kim Huybrechts 🇧🇪 v Grant Sampson 🇿🇦 (R2) ± 16:45 uur
Vrijdag 16 december (vanaf 20:00 uur)
Rowby-John Rodriguez 🇦🇹 v Lourence Ilagan 🇵🇭 (R1) ± 20:15 uur
William O‘Connor 🇮🇪 v Beau Greaves 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 (R1) ± 21:15 uur
Keegan Brown 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 v Florian Hempel 🇩🇪 (R1) ± 22:15 uur
Michael Smith 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 v Nathan Rafferty 🇬🇧 (R2) ± 23:15 uur
Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren