Nieuws

Wattimena verliest van Rafferty en strandt in eerste ronde

Koen van Ekeren - 15 december 2022, 23:38

Als eerste Nederlander kon Jermaine Wattimena aan de bak in de dertigste editie van de World Championship Darts. In spannende partij verloor The Machine Gun van de Noord-Ier Nathan Rafferty met 2-3. Morgenavond mag Rafferty zich opnieuw melden in Londen, voor een treffen met de runner-up van vorig jaar: Michael Smith.

WattimenaRafferty
88,46Gemiddelde87,63
21100+25
8140+15
21803
108Hoogste
checkout
65
2Checkouts
100+
0
45%Checkout %33,3%
9/20Checkouts11/33

Jermaine Wattimena – Nathan Rafferty: 2-3

In een onwennige openingsfase gingen de eerste vier legs met de darts mee, waarna Wattimena een kans kreeg om een break te plaatsen. De Bullseye ging mis en de 22-jarige Rafferty sleepte de eerste set binnen.

In de tweede set voelden de spelers zich duidelijk comfortabeler, want de triples werden gemakkelijk gevonden. Met een 13-darter pakte Wattimena de eerste leg en een 97-finish bracht de nummer 36 van de wereldranglijst naar 2-0. Rafferty kwam ook op stoom, knokte zich terug tot 2-2 en zag Wattimena via wederom een 97-finish de set alsnog naar zich toe trekken.

In de derde set had de Wattimena het vizier niet op scherp staan. De Nederlander gooide onzorgvuldig en verloor met 0-3, zonder een pijl op de dubbel te krijgen. Daarna was het weer Wattimena die de lakens uitdeelde. Hoge scores, hoge finishes en drie legs op rij brachten de stand op 2-2 in sets.

Een zinderende laatste set volgde. Wattimena oogde sterker, kreeg bij een 1-1 stand twee pijlen op de break en miste. Rafferty behield zijn leg en sloeg – mede dankzij een wederom onzorgvuldige Wattimena – toe. De runner-up van de Youth World Championship van vorig jaar kegelt de Nederlander uit het toernooi en mag het vrijdagavond opnemen tegen Michael Smith.

Lees ook: Nederlandse deelnemers WK Darts 2023: speeldata en verwachtingen

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste dartsnieuws? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren