Nieuws

Q-School dag 2: Corey Cadby imponeert en plaatst zich voor finalefase

Koen van Ekeren - 10 januari 2023, 20:59

Corey Cadby heeft zich op dag 2 op indrukwekkende wijze geplaatst voor de finalefase van Q-School. De Australiër was de beste speler van de dag en haalde in al zijn zes wedstrijden een gemiddelde van boven de 90.

Q-School dag 2

Gemiddeldes van boven de 90 zijn eerder uitzondering dan regel op Q-School, maar Cadby deed dat vandaag zes keer. Al in de eerste wedstrijd was The King op dreef, met een gemiddelde van 95,13. Extra knap was dat hij dat deed tegen een tegenstander die 46,58 gooide.

Ook in de resterende vijf wedstrijden liet Cadby zien nog steeds geweldig te kunnen darten, met gemiddeldes van boven de 90. Zijn hoogste moyenne was in de vierde wedstrijd, waar hij een 98,04 liet noteren. De laatste wedstrijd was het spannendst: met een benauwde 5-4 overwinning op de Belg Stefaan Henderyck stelde Cadby een plek in de finalefase veilig.

Ook de Belg Andy Baetens plaatst zich overtuigend voor de finalefase. In zijn laatste drie partijen kwam hij tot een gemiddelde van ruim boven de 90. Woensdag krijgen spelers een laatste kans om door te stoten naar de finalefase. Dat kan door de laatste 8 te halen, maar er gaan ook 89 spelers door via de Q-School Order of Merit.

Uitslagen Q-School 10 januari (eerste fase)

Dit zijn de spelers die zich op de tweede dag hebben geplaatst voor de finalefase.

Europese Q-School

Britse Q-School

Lees ook: Q-School dag 1: Corey Cadby snel eruit, Nederlanders presteren goed

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren