Nieuws

Q-School dag 1: Corey Cadby snel eruit, Nederlanders presteren goed

Koen van Ekeren - 9 januari 2023, 18:08

Dag 1 van Q-School zit erop! Tijdens de Qualifying School van de PDC strijden 861 darters om een Tour Card, die je recht geeft tot deelname aan professionele dartstoernooien. Vier Nederlanders hebben zich vandaag geplaatst voor de finaleronde.

Q-School dag 1

Op dag 1 ging de eerste fase van Q-School van start. Spelers proberen zich dan te plaatsen voor de finalefase, die op donderdag 12 januari begint. Pas dan worden de PDC Tour Cards verdeeld. Om naar de finalefase te gaan, moet je op een van drie speeldagen de laatste 8 halen. Lukt dit niet, dan haal je de finalefase door hoog te eindigen op de Q-School order of Merit.

Vier Nederlanders haalden vandaag de laatste 8 en zijn verzekerd van een plek in de finalefase. Dat zijn Benito van de Pas, Richard Konterman en Jimmy van Schie. Ook Daniel Zygla, Niko Springer, Tomas Houdek en Tytus Kanik kwalificeerden zich op de eerste dag van de European Q-School voor de eindfase.

De ogen waren vooral gericht op de markante Australiër Corey Cadbey. Het supertalent won in 2016 het Youth World Championship, maar stopte mede vanwege een depressie met darten. Nu gaat Cadbey voor een tweede leven als professioneel darter. In de tweede ronde werd Cadbey al uitgeschakeld, na een 5-3 nederlaag tegen de Duitser Benjamin Freudenreich.

Uitslagen Q-School 9-januari (eerste fase)

Dit zijn de spelers die zich op de eerste dag plaatsten voor de finalefase:

European Q-School

UK Q-School

Alle uitslagen van 9 januari bekijk je op deze pagina van Dartconnect.

Bron afbeelding: Sven Mandel, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren