Nieuws

Premier League Darts 2023 start vanavond! Dit is het programma

Koen van Ekeren - 1 februari 2023, 18:14

Vanavond begint de eerste speelronde van de Premier League Darts. In de SSE Arena in Belfast nemen 8 PDC-sterren het tegen elkaar op. Hieronder vind je het programma van speelronde 1.

Premier League Darts: programma speelronde 1

Op de eerste Premier League-avond is er meteen een prachtig affiche: die tussen de WK-finalisten Michael Smith en Michael van Gerwen. Zij spelen het tweede duel van de avond, vanaf zo’n 20:40 uur.

Dimitri Van den Bergh en Jonny Clayton mogen als eerst aan de bak. Zij kwamen elkaar ook tegen tijdens het PDC World Championship. Daarin was Van den Bergh met 5-3 te sterk voor de Welshman, waarmee hij zich als eerste Belg ooit plaatste voor de laatste vier van het WK.

In de derde wedstrijd staan tweevoudig WK Darts-winnaar Peter Wright en de kersverse Masters-kampioen Chris Dobey tegenover elkaar. De laatste kwartfinale is die tussen Nathan Aspinall en Gerwyn Price. Op de donderdagavond worden ook de halve finales en finale afgewerkt. Alle wedstrijden worden gespeeld in een first to 6 legs.

Premier League Darts: speelschema donderdag 2 februari

Kwartfinales, vanaf 20:10 uur
Dimitri Van den Bergh – Jonny Clayton
Michael Smith – Michael van Gerwen
Peter Wright – Chris Dobey
Nathan Aspinall – Gerwyn Price
Halve finales, vanaf 22:10 uur
Dimitri Van den Bergh/Jonny Clayton – Michael Smith/Michael van Gerwen
Peter Wright/Chris Dobey – Nathan Aspinall/Gerwyn Price
Finale, vanaf 23:15 uur
… – …

Premier League Darts

De Premier League Darts is een competitie die bestaat uit 16 mini-toernooien, waaraan acht darters deelnemen. De winnaar van een toernooi mag vijf punten voor de Premier League Darts ranglijst bijschrijven. Drie punten zijn er voor de runner-up en twee voor de halve finalisten. De vier beste spelers van de Premier League Darts gaan door naar de Play-Offs op 25 mei en maken uit wie de volgende Premier League Darts-kampioen is.

De wedstrijden worden iedere donderdagavond gespeeld en vanaf 20:00 uur begint de uitzending. In Nederland zijn de wedstrijden te volgen bij Viaplay; in België stem je af op VTM 2.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren