Nieuws

Dit zijn de 8 deelnemers van de Premier League Darts!

Koen van Ekeren - 30 januari 2023, 20:39

De line-up van de prestigieuze Premier League Darts is bekend! Dartsbond PDC onthulde vandaag de acht Premier League Darts deelnemers, met daaronder een paar verrassingen.

Premier League Darts deelnemers

Dankzij een plek in de top vier van de PDC Order of Merit waren Michael van Gerwen, Michael Smith, Peter Wright en Gerwyn Price al verzekerd van deelname aan het toernooi, dat aanstaande donderdagavond begint.

Het viertal krijgt gezelschap van nog eens vier spelers, die een wildcard krijgen van de PDC. Onder hen de Belg Dimitri Van den Bergh, die deze winter de halve finales van het World Championship in Alexandra Palace bereikte. De kersverse Masters-winnaar Chris Dobey is ook uitgenodigd.

Jonny Clayton en Nathan Aspinall zijn eveneens van de partij. Clayton kende een teleurstellend jaar, maar is de Premier League-kampioen van 2021. Nathan Aspinall is de runner-up van 2020.

De line-up van de Premier League Darts 2023

Controversieel

De uitnodigingen van de PDC zijn – zoals altijd – voer voor discussies. Een opvallende afwezige is Danny Noppert. De Fries staat achtste op de wereldranglijst en won met de UK Open zijn eerste major-titel, maar gaat dit jaar niet zijn Premier League Darts-debuut maken.

Ook voor Rob Cross geen Premier League dit jaar. De nummer 6 van de PDC Order of Merit bewees de afgelopen weken in bloedvorm te zijn, maar gooide wellicht zijn eigen glazen in door te stellen dat hij weinig zin had in een uitnodiging voor de Premier League Darts. ‘Als ik een uitnodiging krijg’, weet ik niet of ik me ga doen’, zei hij deze week in een interview.

Ross Smith reageerde teleurgesteld op Twitter. ‘Als regerend European Champion en de grootste 180-hitter ter wereld in de tweede helft van 2022, ben ik natuurlijk absoluut ontdaan dat ik er niet bij zit. Maar ik respecteer de beslissing en wens alle spelers het beste voor het event.’

Een andere verrassendste naam die ontbreekt is Luke Humphries, de nummer 5 van de wereldranglijst. ‘Ik kan niet ontkennen dat ik het ongelooflijk jammer vind om niet deel te nemen aan de Premier League van dit jaar’, schrijft de Engelsman op Twitter. ‘Maar met 5 senior ranking-titels en 2 grote halve finales ben ik trots op mijn prestaties, ook al waren ze niet goed genoeg.’

Met de Premier League Darts is er iedere donderdagavond darts op tv. Aanstaande donderdag start het toernooi al, vanaf 20:00 uur.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren