Nieuws

Premier League Darts: Gerwyn Price zegeviert in eigen Wales

Koen van Ekeren - 10 februari 2023, 14:49

In zijn thuisland heeft Gerwyn Price zijn fans – en zichzelf – donderdag op een memorabele avond getrakteerd. De Welshmen had in Cardiff ditmaal wél het publiek achter zich en won de tweede speelronde van de Premier League Darts.

Premier League Darts speelronde 2

Drie keer mocht Gerwyn Price opkomen in ‘zijn’ Cardiff, drie keer gevolgd door een explosie van lawaai. In Wales stonden de fans massaal achter de wereldkampioen van 2021. Gekleed in zijn nationale kleuren won Price achtereenvolgens van Chris Dobey, Michael van Gerwen en Nathan Aspinall.

In de finale tegen de Engelsman Aspinall – die in de kwartfinale en halve finale gemiddeldes van boven de 105 (!) liet noteren – liep Price uit naar een comfortabele 2-0 voorsprong. Daarna plaatste Aspinall een break, maar de nummer één van Wales liet zich niet afschrikken en deed direct iets terug via een 12-darter.

Mede dankzij twee 13-darters vergrootte Price zijn voorsprong naar 5-2. Met een spectaculaire 157 finish besliste de Welshmen bijna de wedstrijd, maar door een misser op zijn favoriete tops bleef Aspinall nog even in de wedstrijd. Aspinall bracht de marge terug naar twee, maar kon het in de leg van The Iceman niet spannend meer maken.

Vijf punten

Met de overwinning verdient Price vijf punten en 10.000 Britse Pond. Eerder op de avond won Price na een sudden death leg van Chris Dobey – de winnaar van speelronde 1 – en Michael van Gerwen. Zeker Van Gerwen had goede kansen om Price te verslaan. Mighty Mike was scorend fenomenaal en noteerde een moyenne van 110,75, bijna 14 punten meer dan Price. Van Gerwen miste bij een 5-5 pijlen op de wedstrijd, waarna Price toesloeg.

‘Ik ben dolgelukkig met de overwinning’, zei Price na afloop, die een oorverdovende steun kreeg van het publiek in Cardiff, de hoofdstad van Wales. ‘Ik ben het niet gewend om de fans achter me te hebben, die me steunen en aanmoedigen. Dat geeft ook druk omdat je ze wilt terugbetalen.’

Met de overwinning komt Price in de Premier League stand op vijf punten, evenveel als Dobey, Van Gerwen en Aspinall. Aankomende donderdag wordt de derde speelronde gespeeld. De OVO Hydro-arena in het Schotse Glasgow is dan het decor.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren