Nieuws

Dobey verrast weer en wint aftrap Premier League Darts

Koen van Ekeren - 3 februari 2023, 00:03

Chris Dobey heeft zijn Masters-overwinning een geweldig vervolg gegeven. Op zijn eerste Premier League Darts-avond was Hollywood direct de sterkste. In een zinderende finale pakte Dobey de volle buit door Michael Van Gerwen te verslaan: 6-5.

Premier League 2023: speelronde 1

De Premier League kent hetzelfde format als vorig jaar. Acht darters spelen in zestien speelrondes telkens een minitoernooi, met een kwartfinale, halve finale en finale. Hoe verder je in het toernooi komt, hoe meer punten je voor het klassement pakt.

Om 20:10 uur gingen de pijlen los in Belfast, met verrassende uitslagen in de eerste ronde. Het mooiste affiche was dat tussen Michael Smith en Michael van Gerwen, de finalisten van het World Championship Darts. Zonder op zijn topniveau te spelen zette Van Gerwen de wereldkampioen met 6-2 opzij.

De Belg Dimitri Van den Bergh begon zijn eerste Premier League Darts voortvarend. The Dreammaker speelde in de kwartfinale bij vlagen ijzersterk en versloeg Jonny Clayton met 6-3. Ook voor de andere Welshmen zat de avond er vroeg op: een uitgebluste Gerwyn Price verloor met 6-4 van Nathan Aspinall.

Halve finales

Van Gerwen rekende bij de laatste vier af met Van Den Bergh. De Nederlander reeg de triple 20’s aaneen en liep via drie 12-darters uit naar een 2-4 voorsprong. De resterende vier legs gingen met de darts mee: 4-6.

De andere halve finale tussen de kersverse Masters-winnaar Chris Dobey en Nathan Aspinall verliep stroef. Met een 6-4 overwinning drong Dobey op zijn eerste Premier League-avond direct door naar de finale.

Dobey begon goed aan de eindstrijd. Met onder meer een 170-finish en zijn elfde maximale score van de avond gooide Hollywood zich naar een 3-1 voorsprong in legs. Zonder te overtuigen knokte Van Gerwen zich terug in de wedstrijd, maar de deciding leg was een prooi voor Dobey. Die gooide hij in stijl uit door 160 uit te gooien.

Dobey verzamelt niet alleen vijf punten, maar verdient met zijn zege ook 10.000 Britse Pond. Volgende week is er weer een Premier League-avond: dan strijkt het circus neer in Wales.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren