Nieuws

Players Championship Darts start maandag: hier volg je de uitslagen

Koen van Ekeren - 11 februari 2024, 20:14

Maandag en dinsdag worden in Wigan de eerste Players Championship-evenementen van 2024 gehouden. Dit zijn de vloertoernooien van de PDC. Via de links in dit artikel volg je de uitslagen.

Players Championship Darts: 1

Net als vorig jaar bestaat het Players Championship-circuit in 2024 uit 30 toernooien. In tegenstelling tot vorig jaar worden ze alleen nog doordeweeks afgewerkt. De locaties zijn Wigan, Leicester, Hildesheim en Milton Keynes.

Ondanks dat het ‘maar’ een vloertoernooi is, is het voor de dartsliefhebber een leuk evenement om te volgen. De beste 128 darters van de wereld nemen eraan deel, en het prijzengeld telt mee voor de PDC Order of Merit.

Wil je de uitslagen volgen? Dat kan via de onderstaande link. Het toernooi gaat vanaf 14:00 uur van start.

Ook live te volgen op televisie

Sommige wedstrijden zijn ook live te volgen via een livestream. Vier van de zestien dartbanen worden live uitgezonden bij PDC.TV. Dit is de officiële streamingdienst van de dartsbond PDC. Een abonnement kost omgerekend zo’n 70 euro per jaar.

Overigens is het prijzengeld voor de Players Championship-evenementen dit jaar verhoogd. Tijdens ieder evenement wordt 125.000 pond aan prijzengeld verdeeld. Voorheen was dat nog 100.000 pond. Voor de winnaar ligt 15.000 klaar en de verliezend finalist ontvangt 10.000 pond.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *