Nieuws

Dit is wanneer (en tegen wie) Michael van Gerwen op WK Darts speelt

Koen van Ekeren - 16 december 2023, 22:36

Michael van Gerwen is een geplaatste speler en daardoor hoeft hij pas in de tweede ronde van het WK Darts 2024 voor het eerst aan de bak. Na vanavond weet de drievoudig wereldkampioen zijn tegenstander.

Wanneer en tegen wie speelt Michael van Gerwen op WK Darts 2024?

Michael van Gerwen speelt op dinsdag 19 december rond 23:00 uur tegen Keane Barry. Zonder groots te spelen zette de Ierse darter vanavond Renaldo Rivera met 31 opzij. Daarin kwam Barry tot een gemiddelde van 86,68.

Keane Barry is een 21-jarige darter die 41e op de PDC Order of Merit staat. Ondanks zijn jonge leeftijd is het alweer de vijfde keer dat hij deelneemt aan het WK Darts. Verder dan de laatste 64 kwam de rap gooiende Ier op een WK nog nooit.

Keane Barry
Keane Barry won in de eerste ronde van Reynaldo Rivera

Barry viel in 2023 nog niet zo op in het PDC-circuit, maar in het verleden heeft Dynamite bewezen goed te kunnen darten. Vorig jaar bereikte hij bijvoorbeeld de laatste vier van de UK Open, nadat hij in de kwartfinale overtuigend won van James Wade (10-4), met een gemiddelde van boven de honderd.

Head-to-head

Slechts twee keer eerder stonden Michael van Gerwen en Keane Barry op een officieel toernooi tegenover elkaar. Twee keer won Van Gerwen. De eerste ontmoeting was op de International Darts Open 2022, een Euro Tour-evenement: 6-4 voor Van Gerwen. Ook op de Dutch Darts Championship van dit jaar troffen de twee elkaar. Van Gerwen won de kwartfinale met 6-2.

Bekijk ook de WK Darts bracket om het toernooischema te zien.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *