Nieuws

Michael van Gerwen onthult: dit is zijn duurste aankoop ooit

Koen van Ekeren - 13 december 2023, 20:38

Michael van Gerwen won al 48 major-titels en met zoveel grote prijzen loop je aardig binnen. Naar schatting heeft hij een vermogen van meer dan 10 miljoen euro. Maar wat is het duurste dat hij ooit heeft gekocht? In een exclusief interview met De Telegraaf onthult hij zijn meest extravagante aankoop.

Duurste aankoop Michael van Gerwen

Aanstaande vrijdag begint het WK Darts, voor De Telegraaf een reden om wat persoonlijke vragen te stellen aan Michael van Gerwen. Bijvoorbeeld wat behoudens zijn huis zijn grootste aankoop ooit is geweest. ‘Een auto, denk ik’, antwoordt hij. ‘Een Rolls Royce. Een tweedehandsje, hoor.’

In een eerder interview gaf hij te kennen dat het ging om een Rolls-Royce Ghost uit 2010. De nieuwprijs daarvan was in die periode bijna 350.000 euro. ‘Daarna kreeg ik een sponsor en heb ik die verkocht’, zegt Van Gerwen. ‘Sommige mensen hebben drie auto’s of een heel wagenpark, maar wat moet ik met twee auto’s?’ Een week geleden kon Van Gerwen weer een nieuwe auto ophalen bij zijn sponsor, vertelt hij. Wat voor een? ‘Een BMW i7’.

Michael van Gerwen wint de World Matchplay

In het interview – dat achter de paywall staat –onthult Van Gerwen meer persoonlijke details. Zo erkent hij af en toe impulsieve uitspattingen te hebben. ‘Daar heb ik er heel veel van. Als ik iets in m’n kop heb, ga ik het ook gelijk doen. Ik heb een keer met Daphne aangebeld bij wat nu mijn buurman is. Van: joh, ik wil dat stuk grond hiernaast wel kopen. ’Kom maar kijken’, zei hij. Daar heb ik een huis op laten bouwen en woon ik nu.”

‘Genoeg mensen denken dat ik arrogant ben’

De dartslegende is niet altijd geliefd bij het publiek en wordt soms gezien als arrogant of onbescheiden. Daar trekt Van Gerwen zich echter niets van aan. Hij zegt dat mensen die hem zo beoordelen hem niet echt kennen.

‘Er zullen genoeg mensen zijn die denken dat ik een arrogante lul ben. Lekker laten denken. Die kennen mij niet of kijken niet verder dan hun neus lang is. Dat ik een dikke huid moet hebben? Ja.’ Hij grijpt naar zijn buik. ‘Maar die heb ik toch ook?’

Ondanks zijn rijkdom en roem, weet Van Gerwen wat echt belangrijk is in het leven. ‘We hebben problemen gehad met zwanger raken. Dan kun je al het geld van de wereld hebben, maar ik had alles daarvoor opgegeven. Dan maar een tandje minder. Dat m’n gezin gelukkig is, is mijn eerste levensbehoefte.’

Lees ook: Zóveel verdiende Michael van Gerwen al in zijn carrière (schrik niet)

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *