Nieuws

Zóveel verdiende Michael van Gerwen al in zijn carrière (schrik niet)

Koen van Ekeren - 2 december 2023, 23:37

Michael van Gerwen geldt als een van de beste darters die de sport ooit gekend heeft – zeker in de periode 2015 – 2019 was Mighty Mike onverslaanbaar. En als je zoveel bekers omhoog hebt getild, dan heb je ook een dikke bankrekening.

Wat verdient Michael van Gerwen?

De 34-jarige Van Gerwen verdiende om precies te zijn £ 11,026,800 (Britse pond) aan prijzengeld in zijn carrière. Dat is omgerekend € 12,9 miljoen euro. De Nederlanders begon op zijn zeventiende met profdarten en won – je leest het goed – al 178 PDC-titels.

De Vlijmenaar harkte veel geld binnen met zijn drie wereldtitels – hij verdiende daar respectievelijk 250.000, 350.000 en 500.000 pond mee. Ter vergelijking: een gouden medaille op het WK atletiek levert 70.000 dollar op en voor een gouden plak op de Olympische spelen keert TeamNL 30.000 euro uit. In dat licht bezien is darts een lucratieve sport.

Naast de wereldtitels won Van Gerwen nog 45 keer een major-toernooi. Dit zijn grote toernooien – zoals de Premier League of World Matchplay – waarbij de winnaar tussen de £ 100.000 en £ 200.000 opstrijkt.

Geschatte vermogen Michael van Gerwen

Behalve het gewonnen prijzengeld komt Van Gerwen ook op andere manieren aan geld. Sponsorinkomsten bijvoorbeeld: denk aan de Keukenconcurrent-commercials of zijn gifgroene dartshirt vol plakplaatjes. Ook verdient Van Gerwen goed aan zijn eigen merchandise. Het geschatte vermogen van Van Gerwen is zo’n tien miljoen euro.

Met zijn £ 11 miljoen aan gewonnen prijzengeld is Van Gerwen de rijkste darter aller tijden. De inmiddels gestopte Phil Taylor – zestienvoudig wereldkampioen – staat op gepaste afstand op plek twee. Taylor won ook veel prijzen (236), maar in zijn tijd keerde de PDC flink minder prijzengeld uit. Voor zijn eerste WK Darts-titel ontving Taylor een cheque van £ 12.000. De teller eindigde voor Taylor uiteindelijk op £ 7,272,250 aan prijzengeld.

Op de PDC Order of Merit-pagina zie je welke darters de afgelopen twee jaar het meeste prijzengeld wonnen.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Reacties

Jammer dat je voor iedere sport F1- Darts- voetbal espn of Ziggo overal voor moet betalen,als dat niet zo was keken meerdere mensen naar deze sport.
Wil je PR voor sport moet je zo veel mogelijk mensen kunnen bereiken,maar niet alleen de rijkere met geld die deze zenders allemaal hebben.

H.J.GTubée van Straten,
Ik ben het helemaal met jou eens. Overal moet je voor betalen ESPN, Ziggo, gratis sport kijken is er niet meer bij. Als ze alles gewoon op een reguliere zender uitzenden, krijg je veel meer kijkers.
Ik heb wel een oplossing gevonden. Achter je PC of laptop een stream zoeken, en je kunt gratis kijken.

Helemaal mee eens HJ.G. Tubée van Staten

O.A Het F.1 kijken en darts is alleen weg gelegd voor mensen die een duur Abonnement kunnen betalen mensen die net rond kunnen komen kunnen hier niet van genieten alles draait om zoveel mogelijk geld binnen harken.

Wat een eenzijdig nieuwtje!!!
Vertel er dan ook bij dat hij 60% belasting betaald!!!
Dus dat meer dan de helft in de grote pot beland!!
En hij moet er hard voor werken en reizen!!!!

Wat een domme reactie Maria wat jij zegt heeft totaal niks met de kijkers te maken op deze manier wordt de belasting en de uitzender gespekt zijn die al niet rijk genoeg? Ik denk het wel als je sport wil promoten moet iedereen dat kunnen zien

Een zeer eenzijdige weergave doordat er niet bij wordt vermeld dat hier het hoogste tarief aan belasting over moet worden voldaan!! Uiteraard wel minus aftrek van o.a. reis- en verblijfkosten!!!

Klopt dat MvG inmiddels ruim voorloopt op Taylor qua prijzengeld. Phil harkte echter veel grotere sponsorcontracten binnen. Dat gaat in de UK een stuk makkelijker dan in Nederland (groot versus klein thuisland). Zijn vermogen schat ik daarom toch hoger in.

Belachelijk pijltjes gooien je kunt wel ergens in willen gooien maar zo gericht manueel is gewoon puur mazzel en niets meer ,en natuurlijk wanneer je heel veel oefent en je hebt een aardig motoriek dan is de kans groter maar het blijft gokken

Ik ben van mening dat van gerwen de beste darter aller tijden is
Wat deze topper heeft vereikt is ongekend tuurlijk komen er nieuwe talenten bij maar de green machine evenaren over inhalen zul je toch echt van hele hele hoge huizen moeten komen. Als je taylor al voorbij zoeft dan ben je een leggende
Van gerwen number one

Frank van gerwen is zeker een top darter maar taylor de 16 voudig wereldkampioen voor bij gezoefd is natuurlijk niet waar . Financieel kan je ook helemaal niet vergelijken omdat de prijzenpot vroeger veel lager was voorlopig is de beste darter ter wereld toch echt nogsteeds phil taylor . Mijn mening 😉

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *