Nieuws

Luke Littler kwalificeert zich voor Belgian Darts Open in Wieze

Koen van Ekeren - 14 februari 2024, 18:52

België kan zich opmaken voor de Luke Littler-hype, want het piepjonge supertalent komt in maart naar Wieze. De 17-jarige Engelsman heeft zich vandaag gekwalificeerd voor de Belgian Darts Open 2024.

Luke Littler kwalificeert zich voor Belgian Darts Open

Het deelnemersveld van de Belgian Darts Open bestaat uit 48 darters. 32 daarvan plaatste zich al rechtstreeks, via de PDC Order of Merit of de PDC ProTour Order of Merit. Daardoor waren alle PDC-sterren al verzekerd van een plek, op één superster na: Littler dus.

‘The Nuke’ is nog maar net onderdeel van het PDC-circuit, waardoor hij een plaats moest afdwingen via de Tour Card Holder Qualifier. Dit is een kwalificatietoernooi voor Tour Card-houders.

Littler moest drie ronden overleven om een ticket naar Wieze veilig te stellen. Hij won eerst van Radek Szaganski (6-0) en Mervyn King (6-3). In de laatste partij tegen Mark Kuivenhoven kwam Littler 4-5 achter te staan, maar via onder meer een 11-darter werd het toch 6-5.

De Belgian Darts Open wordt gehouden van 8 tot en met 10 maart in de Oktoberhallen in Wieze. In het artikel over de Belgian Darts Open lees je meer over wie zich voor het toernooi hebben geplaatst.

Foto: Kieran Cleeves/PDC

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *