Nieuws

Luke Littler kan 9-darter record nu al verbreken (en zijn profcarrière begint pas net)

Koen van Ekeren - 12 maart 2024, 21:15

De profcarrière van Luke Littler is nog geen 3 maanden oud, maar The Nuke staat al op het punt om een indrukwekkend record aan zijn al imposante recordlijst toe te voegen. Het gaat om de meest gegooide negendarters in een seizoen.

Record 9-darters

Dat 9-darter record is nu in handen van Gerwyn Price. De Welshmen gooide in 2022 vier 9-darters, waaronder twee perfecte legs op één avond tijdens de Premier League Darts. Tot dat jaar had geen enkele andere speler meer dan twee 9-darters in 1 kalenderjaar gegooid.

Luke Littler heeft er echter al drie gegooid – en dat tijdens zijn eerste drie maanden als professional. Het 17-jarige supertalent gooide zijn eerste van het seizoen op de Bahrain Darts Masters tegen Nathan Aspinall.

Zijn tweede perfecte leg was niet op televisie, maar wel tijdens de belangrijke Players Championship-finale tegen Ryan Searle. Op de Belgian Darts Open in Wieze was het weer raak, want in de finale tegen Rob Cross trof Littler weer eens binnen 9 pijlen raak.

Nog één perfecte leg

Daarmee heeft Littler nog maar één perfecte leg nodig om het imposante record van Price te evenaren. Er zijn nog 9 maanden te spelen, dus er is genoeg tijd. Welke toernooien de komende weken op het programma staan, lees je in het artikel PDC Darts toernooien in 2024: bekijk de kalender.

Foto: Kieran Cleeves/PDC

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *