Nieuws

Weer-ga-loos: Luke Littler verplettert Van Gerwen met waanzinnige cijfers

Koen van Ekeren - 14 maart 2024, 22:09

Het 17-jarige supertalent Luke Littler blijft verbazen in het PDC-circuit. De Engelse tiener kreeg vanavond in de Premier League Darts te maken met een zeer sterke Michael van Gerwen (ruim 110 gemiddeld), maar overklaste de darter uit Vlijmen alsnog: 6-2. Zijn statistieken zijn weer eens bizar.

Luke Littler verplettert Van Gerwen

Luke Littler en Michael van Gerwen troffen elkaar tijdens de zevende speelronde van de Premier League Darts 2024. Het niveau van de jonge Engelsman was weer verbluffend hoog. De cijfers:

Met het niveau van Van Gerwen – die met een schouderblessure kwakkelt – was niets mis. Zijn moyenne per drie pijlen was 110,94 – slechts één keer eerder kwam het in de Premier League voor dat een speler met zo’n hoog gemiddelde verloor.

Mindere dubbels

Het enige wat op het spel van Littler aan te merken was, waren de dubbels. The Nuke mikte van de 17 dubbels 6 keer raak en het checkoutpercentage was daarmee met 35,29% niet bijster hoog. Iets meer scherpte bij vooral de dubbel 8 had in een nog hoger gemiddelde geresulteerd.

Het ijzersterke spel leek Littler bijna te bekronen met weer eens een 9-darter. In de laatste leg gooide de 17-jarige Engelsman al zijn triples raak, maar de dubbel 12 ging mis. Bij een rake pijl evenaarde Littler het record van Gerwyn Price, die er vier gooide in 2022. En dat terwijl het jaar tweeënhalve maand oud is.

Lees ook: Luke Littler kan 9-darter record nu al verbreken (en zijn profcarrière begint pas net)

Foto: Kelly Deckers/PDC

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *