Nieuws

Grote Belgische namen ontbreken op Flanders Darts Trophy 2024

Koen van Ekeren - 14 juni 2024, 16:33

Mike De Decker, Kim Huybrechts en Andy Baetens zijn er in september niet bij als de Flanders Darts Trophy 2024 wordt gespeeld. De Belgische darters namen donderdag deel aan het kwalificatietoernooi, maar slaagden er niet in om zich voor de Euro Tour in Antwerpen te plaatsen.

Qualifier Flanders Darts Trophy 2024

De Flanders Darts Trophy vindt van 6 tot en met 8 september plaats. De beste 16 spelers van de PDC Order of Merit (waaronder Dimitri Van den Bergh) en de beste 16 spelers van de PDC ProTour Order of Merit waren al zeker van deelname.

De overige spelers met een PDC Tour Card kregen donderdag bij de qualifiers een kans om zich te plaatsen. Hiervoor was een plek bij de laatste 10 vereist.

Mike De Decker was enorm dichtbij een ticket voor de Flanders Darts Trophy. De Real Deal kwam zeer overtuigend de eerste twee rondes door, met gemiddeldes van respectievelijk 104,91 (6-1 winst op Jurjen van der Velde) en 106,09 (6-0 winst op Ricky Evans). In de laatste ronde ging het echter net mis voor De Decker, die in een decider met 6-5 verloor van Robert Owen.

Kim Huybrechts, Andy Baetens, Robbie Knops en Ronny Huybrechts strandden al in de eerste ronde. Voor Mario Vandenbogaerde was de tweede ronde het eindstation.

Op deze pagina bekijk je alle uitslagen van de Flanders Darts Trophy Qualifiers.

Belgische deelnemers

Zeker is dat vijf Belgen deelnemen aan de Flanders Darts Trophy. Van den Bergh plaatste zich al door zijn positie op de wereldranglijst. Op 5 september worden bovendien vier Belgische tickets verdeeld tijdens de Host Nation Qualifiers. Hier mogen Belgische darters aan deelnemen die niet in het bezit zijn van een PDC Tour Card.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *