Nieuws

Grand Slam of Darts: deze kwartfinales staan zaterdag op het programma

Koen van Ekeren - 17 november 2023, 22:49

Vrijdag plaatsen de eerste twee spelers zich voor de halve finale van de Grand Slam of Darts. Zaterdag worden de twee overige kwartfinales gespeeld en het programma vind je hieronder.

Kwartfinale

Net als de afgelopen dagen begint de Grand Slam of Darts om 20:00 uur. Er is dus alleen een avondsessie. De wedstrijden worden in een best of 31 legs gespeeld. Dit betekent dat je aan 16 legs genoeg hebt om je te plaatsen voor de halve finale.

In de eerste wedstrijd komt de sensatie van het toernooi in actie: Stowe Buntz. In een loodzware poule met Peter Wright, Dave Chisnall en Stephen Bunting werd de Amerikaan knap eerste in Groep E. In de achtste finales was Buntz te sterk voor Andrew Gilding.

In de kwartfinale treft Buntz opnieuw Stephen Bunting, die hij in de poule met 5-3 opzij zette. Donderdag won Bunting zonder overtuigend te spelen royaal van de Nederlander Danny Noppert: 10-3.

De andere kwartfinale is die tussen Damon Heta en Rob Cross. Cross was donderdagavond weergaloos tegen Nathan Aspinall en noteerde een moyenne van 103,97 per drie pijlen. De Australiër Heta was scorend niet goed tegen Michael van Gerwen, maar won dankzij zijn sterke finishes wel met 10-7.