Nieuws

Grand Slam of Darts: deze kwartfinales staan zaterdag op het programma

Koen van Ekeren - 17 november 2023, 22:49

Vrijdag plaatsen de eerste twee spelers zich voor de halve finale van de Grand Slam of Darts. Zaterdag worden de twee overige kwartfinales gespeeld en het programma vind je hieronder.

Grand Slam of Darts: programma zaterdag 18 november

Grand Slam of Darts 2023

legs
avg.
ronde
Kwartfinale
AUS
Damon Heta
6
92.11
ENG
Rob Cross
16
98.18
Kwartfinale

Net als de afgelopen dagen begint de Grand Slam of Darts om 20:00 uur. Er is dus alleen een avondsessie. De wedstrijden worden in een best of 31 legs gespeeld. Dit betekent dat je aan 16 legs genoeg hebt om je te plaatsen voor de halve finale.

In de eerste wedstrijd komt de sensatie van het toernooi in actie: Stowe Buntz. In een loodzware poule met Peter Wright, Dave Chisnall en Stephen Bunting werd de Amerikaan knap eerste in Groep E. In de achtste finales was Buntz te sterk voor Andrew Gilding.

In de kwartfinale treft Buntz opnieuw Stephen Bunting, die hij in de poule met 5-3 opzij zette. Donderdag won Bunting zonder overtuigend te spelen royaal van de Nederlander Danny Noppert: 10-3.

De andere kwartfinale is die tussen Damon Heta en Rob Cross. Cross was donderdagavond weergaloos tegen Nathan Aspinall en noteerde een moyenne van 103,97 per drie pijlen. De Australiër Heta was scorend niet goed tegen Michael van Gerwen, maar won dankzij zijn sterke finishes wel met 10-7.

Foto: Kieran Cleeves/PDC

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *