Nieuws

Gerwyn Price meldt zich onverwacht af voor World Cup of Darts

Koen van Ekeren - 26 juni 2024, 21:29

Belangrijk nieuws vlak voor de World Cup of Darts 2024: Gerwyn Price heeft zich afgemeld voor het landentoernooi. Zijn plek wordt ingenomen door Jim Williams.

Geen Price op World Cup of Darts

Price won vorig jaar samen met Jonny Clayton voor de tweede keer de World Cup of Darts. De nummer vier van de wereld zal de titel niet verdedigen, want Price heeft zich vanwege ‘gezondheidsredenen’ teruggetrokken voor het toernooi, zo meldt de PDC.

‘Een zeer moeilijke beslissing, ik ben er kapot van’, laat Price weten via Instagram. ‘Het is mijn favoriete evenement van het jaar, maar ik heb al een tijdje last van enkele medische problemen. Vorige week was een wake-up call om mezelf op orde te krijgen.’

Waar Price precies last van heeft, is niet bekend. Vorige week nam hij nog deel aan de European Darts Open, een Euro Tour-evenement. Daar verloor de Welshmen in zijn eerste wedstrijd met 6-2 van Dirk van Duijvenbode, waarin Price een gemiddelde van slechts 86 noteerde.

Eerder dit jaar meldde Price zich nog af voor een speelronde van de Premier League Darts vanwege een blessure aan zijn rug. Price wordt vervangen door Jim Williams, de nummer 44 van de PDC Order of Merit.

Omdat de loting voor de World Cup of Darts bij de afmelding al was verricht, behoudt Wales zijn geplaatste status. Dit betekent dat Williams en Clayton de poulefase overslaan en op zaterdag tijdens de tweede ronde voor het eerst in actie komen.

Foto: PDC

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *