Nieuws

Zien om te geloven: ex-wereldkampioen darts mist dartbord volledig

Koen van Ekeren - 5 juni 2024, 21:22

Routinier Martin Adams (68) werd driemaal BDO-wereldkampioen en kan nog steeds uitstekend darten. In de Modus Super Series ging het alleen even mis bij Wolfie, toen een van zijn dartpijlen niet in de buurt van het dartbord kwam.

Martin Adams mist dartbord

De Engelse darter werd in 2007, 2010 en 2011 wereldkampioen bij de BDO en heeft zijn pijlen nog steeds niet opgeborgen. Adams speelt toernooien van de World Darts Federation (WDF) en is actief op Modus Super Series-evenementen.

Dinsdag speelde de jarige Adams tegen Chris Gilliland in de Modus Super Series. Bij een stand van 3-2 deed zich een opmerkelijk moment voor. Adams wilde zijn score van 80 verder verhogen, maar zijn derde dart leek uit zijn hand te glippen en belandde net voor de voeten van Adams. Het is voor Adams – die al ruim 40 jaar actief is als prof – waarschijnlijk zijn slechts gegooide pijl ooit.

Adams keek naar beneden terwijl hij gefrustreerd zijn handen in de lucht gooide. De mastercaller had na het komische moment zichtbaar moeite om zijn lach in te houden. Adams verloor de wedstrijd uiteindelijk met 4-2 van Gilliland.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *