Nieuws

Bekijk het speelschema van Darts Masters 2024 van vrijdag

Koen van Ekeren - 1 februari 2024, 22:29

Na de Premier League van donderdag reist het PDC-circus snel af naar Milton Keynes. Daar wordt vrijdag met de Darts Masters het eerste majortoernooi van 2024 gehouden. Bekijk het speelschema hieronder.

Deelnemers

Vrijdagavond om 20:00 uur gaat de Darts Masters van start, dat live wordt uitgezonden door Viaplay (Nederland) en VTM 2 (België). Het deelnemersveld bestaat uit de 24 hoogst geplaatste spelers op de PDC order of Merit.

Althans: dat was de bedoeling. Gerwyn Price heeft zich vanwege ‘familieredenen’ teruggetrokken voor het toernooi. José de Sousa had als nummer 25 van de wereld recht om die plek in te vullen, maar is verhinderd. Daardoor is Daryl Gurney er toch bij.

Format

De top 7 van de wereld – en Gurney – heeft een beschermde status en komt pas op zaterdagmiddag voor het eerst in actie. De overige 24 spelers spelen vrijdagavond de eerste rondewedstrijd. Het format is een best of 11 legs, dus bij 6 gewonnen legs plaats je je voor de volgende ronde.

Dirk van Duijvenbode opent het bal met Ryan Searle. The Aubergenius is de enige Nederlander die vrijdag in actie komt. Dimitri Van den Bergh is de enige Belgische vertegenwoordiger op de Masters en speelt later op de avond tegen James Wade.

Speelschema Darts Masters 2024

Bekijk het speelschema van de Darts Masters van vrijdag 2 januari hieronder.


Warning: Undefined variable $tournament in /var/www/vhosts/TB01-004/dartsking.nl/site/releases/122/web/wp-content/themes/dartsking/components/tournament-day.php on line 5

Warning: Undefined variable $day in /var/www/vhosts/TB01-004/dartsking.nl/site/releases/122/web/wp-content/themes/dartsking/components/tournament-day.php on line 6

Darts Masters 2024

legs
avg.
ronde
Laatste 24
Laatste 24
Laatste 24
Laatste 24
Laatste 24
Laatste 24
Laatste 24
Laatste 24

Foto: Taylor Lanning/PDC

Toernooien:
Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *