Nieuws

Breaking: Gerywn Price meldt zich af voor The Masters 2024

Koen van Ekeren - 1 februari 2024, 20:38

Gerwyn Price is er aankomend weekend niet bij op The Masters, het eerste majortoernooi van dit jaar. De Welshmen heeft zich teruggetrokken voor het toernooi en wordt vervangen door Daryl Gurney.

Gerwyn Price ontbreekt op The Masters

Aankomend weekend vindt The Masters 2024 plaats in Milton Keynes. In een persbericht schrijft de PDC dat Gerwyn Price zich vanwege ‘familieredenen’ heeft teruggetrokken. Meer details zijn nog niet bekend.

Wel weten we dat Price vanavond in actie komt tijdens de Premier League Darts. Hij speelt zijn eerste wedstrijd rond 21:00 uur, tegen Nathan Aspinall. De Premier League vindt vanavond overigens plaats in Wales, het thuisland van Price. Dit is waarschijnlijk de reden dat The Iceman in Cardiff wel van de partij is.

Volgens de regels van de PDC wordt een speler die zich afmeldt vervangen door de op één na hoogst gerangschikte speler in de PDC Order of Merit. Dat is José de Sousa, maar de Portugees was niet in staat om nog naar het evenement af te reizen. Daryl Gurney vult daardoor het gat in het deelnemersveld op.

Als vervanger van Price komt Gurney pas in de tweede ronde van The Masters voor het eerst in actie, net als de geplaatste spelers. Hij krijgt dan in de 8e finales te maken met Joe Cullen of Josh Rock. Bekijk ook het speelschema van The Masters 2024 om het programma te zien.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *