Nieuws

Rob Cross stuurt Dimitri Van den Bergh in eerste ronde EK Darts naar huis

Koen van Ekeren - 26 oktober 2023, 21:05

Rob Cross heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het EK Darts 2023. De Engelsman, die het toernooi twee keer won, was met 6-2 te sterk voor Dimitri Van den Bergh. De Belg kon zijn niveau niet halen en miste een cruciale kans op een break in de vijfde leg.

Rob Cross verslaat Dimitri Van den Bergh op EK Darts

Dimitri Van den Bergh droeg de hoop van België op zijn schouders, want hij was de enige Belgische deelnemer op het EK Darts. De wedstrijd begon met Rob Cross die de toon zette, en in slechts 11 pijlen de eerste leg pakte.

De strijd ging vervolgens gelijk op, maar in de vijfde leg miste Van den Bergh een cruciale dart om te breaken. Cross profiteerde en vergrootte de marge vervolgens naar twee legs, via een indrukwekkende 127-finish. Daarna was het verzet van Van den Bergh – die al maanden in een mindere vorm verkeert – gebroken. Cross kwam niet meer in de problemen en zijn tweede matchdart via dubbel 16 was raak: 6-2.

Dimitri Van den Bergh slaagde er in de wedstrijd niet in om zijn gebruikelijke niveau te halen, en had moeite om de triples te vinden. Zijn gemiddelde resulteerde in 92,47, tegenover 99,87 bij Cross. Cross gaat door naar de tweede ronde, waar hij het opneemt tegen Danny Noppert. Hij won eerder op de avond overtuigend van Andrew Gilding.

Bekijk ook de EK Darts Bracket met het toernooischema.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *