Nieuws

België met opvallend duo naar World Cup of Darts 2024

Koen van Ekeren - 18 juni 2024, 20:42

Het is eindelijk zeker: Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts vormen voor België het team tijdens de World Cup of Darts 2024. De samenwerking is beladen, want de twee maakten vorig jaar nog openlijk ruzie op het podium.

Team België tijdens World Cup of Darts 2024

Dat Huybrechts er toch bij is, mag een wonder heten: de darter brak vorige maand op twee plaatsen zijn schouder na een vechtpartij. Dit gebeurde na afloop van de Belgische bekerfinale tussen Antwerp en Union.

Ook om een andere reden is de deelname van Huybrechts opvallend, vanwege een conflict met Van den Bergh. Dat was al te zien tijdens de vorige editie van de World Cup of Darts, waar Van den Bergh en Huybrechts elkaar in de wedstrijd tegen Finland (4-0) volkomen negeerden op het podium. Een boks na een gewonnen leg kon er niet vanaf, en ook na de matchdart gunden de twee elkaar geen blik waardig.

Aanleiding voor de ruzie was een vermeende bedreiging van Huybrechts, waarna Van den Berg een officiële klacht indiende bij de Darts Regulation Authority (DRA), het tuchtorgaan van de dartswereld. Mede vanwege deze reden (en de vechtpartij met collega-darter Mike De Decker) werd Huybrechts bestraft met een boete van 1500 Britse pond.

‘We zijn een van de outsiders’

Huybrechts is bij dat hij de World Cup of Darts heeft gehaald. ‘Mike is bijzonder dichtbij gekomen, terwijl ik toch een rampzalig half jaar achter de rug heb’, zegt hij in de Double Top-podcast. Op de PDC Order of Merit bleef Huybrechts hem nipt voor, waardoor The Hurricane als nummer twee van België recht heeft om af te reizen naar de World Cup of Darts.

‘We zijn altijd een van de outsiders’, vervolgt hij. ‘Ik zou graag een goed resultaat willen zetten, ook met het oog op de Grand Slam of Darts. Het zou leuk zijn om die nog te halen.’

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *