Nieuws

Dit is het World Grand Prix Darts schema van dinsdag

Koen van Ekeren - 3 oktober 2023, 08:42

Ook vanavond gaan de pijlen los in de Morningside Arena in Leicester! Acht wedstrijden uit de eerste ronde staan op het menu, waaronder een prachtige clash met de titelhouder. Dit is het schema van de World Grand Prix Darts van dinsdag 3 oktober.

World Grand Prix: schema dinsdag 3 oktober

Er zijn geen wedstrijden gepland op dinsdag 3 oktober 2023.

De World Grand Prix start vanavond wederom om 19:00 uur. In de eerste wedstrijd staan Joe Cullen en Mike De Decker tegenover elkaar. De Decker maakt een uitstekend jaar door en klom naar de 39e plaats op de PDC Order of Merit. Op de World Matchplay troffen de twee elkaar ook al. Joe Cullen won de partij met 10-7 en haalde uiteindelijk de halve finale.

Ook de Belg Dimitri Van den Bergh komt vanavond in actie op de World Grand Prix. Hij speelt tegen Chris Dobey, begin dit jaar de verrassende winnaar van The Masters. Daarna betreedt de geplaagde Peter Wright de oche. Hij heeft het getroffen met de loting, want ook zijn tegenstander Gabriel Clemens kwakkelt met zijn vorm.

De wedstrijd waar de meeste neutrale dartsliefhebbers het meest naar uitkijken, is waarschijnlijk het treffen tussen Michael van Gerwen en Josh Rock. Van Gerwen is de titelhouder en won de World Grand Prix al zes keer. De slechts 22-jarige Rock maakte vorig jaar een stormachtige ontwikkeling door en wordt gezien als het grootste opkomende talent ter wereld.

Wil je zien welke darters elkaar mogelijk treffen in een latere fase in het toernooi? Bekijk de World Grand Prix bracket.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren