Nieuws

Speelschema WK Darts op vrijdag: met Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen

Koen van Ekeren - 29 december 2023, 00:04

Zet de televisie maar aan, want het programma van vrijdag is er een om van te watertanden! Raymond van Barneveld én Michael van Gerwen komen vandaag in actie. Bekijk het WK Darts speelschema van vrijdag 29 december hieronder.

WK Darts: speelschema 29 december

Vandaag worden de laatste vier wedstrijden uit de derde ronde afgewerkt; daarna gaat het WK verder met de achtste finales. Net als bij de derde ronde worden de wedstrijden in een best of 7 sets gespeeld, waarbij je dus 4 sets nodig hebt om door te gaan naar de volgende ronde. Deze wedstrijden staan op het programma:

WK Darts 2024

legs
avg.
ronde
AUS
Damon Heta
4
96.06
NLD
Berry van Peer
3
88.29
Laatste 32
POL
Krzysztof Ratajski
2
92.94
Laatste 32
NLD
Raymond van Barneveld
4
89.16
Laatste 32
SCO
Gary Anderson
4
99.29
Laatste 32
ENG
Stephen Bunting
0
94.84
Laatste 16
ENG
Chris Dobey
4
102.43
Laatste 16

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld zijn dus niet de enige Nederlanders op deze vrijdag, want eerst is het de beurt aan een van de grote verrassingen van dit toernooi: Berry van Peer. Hij hoopt tegen Damon Heta opnieuw te stunten. Eerder schakelde hij verrassend Luke Woodhouse en Josh Rock uit het toernooi. De partij start om 13:45 uur.

Aan het eind van de middag probeert Raymond van Barneveld zich ten koste van de Welshmen Jim Williams te plaatsen voor de volgende ronde. Slaagt Barney daarin, dan wacht in de achtste finale een geweldige clash met het 16-jarige talent Luke Littler.

Om 21:45 uur wordt de eerste wedstrijd uit de achtste finale gespeeld, met Michael van Gerwen tegen Stephen Bunting. De Engelsman is tot nu toe ijzersterk op dit WK en liet in zijn tweede ronde partij tegen Ryan Joyce het hoogste gemiddelde van het WK noteren: 107,28. Mighty Mike zal dus op zijn hoede zijn voor Bunting, die hij onlangs al in een hoogstaande wedstrijd nipt versloeg in de Players Championship Finals (10-9).

Toernooien:
Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *