Nieuws

Dit is het WK Darts 2024 speelschema op Nieuwjaarsdag

Koen van Ekeren - 1 januari 2024, 11:09

Het jaar 2024 start met knaller, want de kwartfinales van het WK Darts staan op het programma! Er is een middag- en een avondsessie en onder meer Michael van Gerwen komt in actie.

WK Darts 2024: speelschema Nieuwjaarsdag

De eerste wedstrijd voor vandaag staat om 13:45 uur op het programma (de tv-uitzending start een kwartier eerder). Alle kwartfinales worden in een best of 9 sets gespeeld, dus de speler die als eerst 5 sets heeft plaatst zich voor de laatste vier.

Bekijk het WK Darts 2024 speelschema van maandag 1 januari hieronder:

WK Darts 2024

legs
avg.
ronde
ENG
Rob Cross
5
100.7
Kwartfinale
NIR
Brendan Dolan
1
86.45
Kwartfinale
ENG
Scott Williams
5
96.32
Kwartfinale
ENG
Dave Chisnall
1
97.38
Kwartfinale

De eerste wedstrijd van de dag is een Engels onderonsje tussen Rob Cross en Chris Dobey. De bookmakers zijn het er niet over eens wie de favoriet is. Voormalig wereldkampioen Rob Cross is de grotere naam, maar Chris Dobey verkeert in een betere vorm en liet in al zijn drie WK-wedstrijden een gemiddelde van 102 of hoger noteren.

Daarna mogen we weer vuurwerk verwachten, want het supertalent Luke Littler verschijnt aan de oche. Zijn tegenstander Brendan Dolan lijkt een te nemen horde, maar daar dachten Gerwyn Price en Gary Anderson ongetwijfeld ook zo over. Zij werden verrassend uitgeschakeld door de Noord-Ier.

Om 20:15 uur speelt Michael van Gerwen tegen Scott Williams. De Engelsman troefde eerder Haruki Muramatsu, Danny Noppert, Martin Schindler en Damon Heta af op dit WK. Het is een goede loting voor Van Gerwen, want van alle overgebleven spelers is het op papier de minst sterke kwartfinalist.

Tot slot strijden Luke Humphries en Dave Chisnall om een ticket bij de laatste vier. Humphries werd voor het WK gezien als titelfavoriet en ontsnapte al twee keer aan uitschakeling op het WK Darts. Chisnall kwam nog niet in de problemen op het WK en hoopt zich voor de tweede keer in zijn carrière te voegen bij de laatste vier van het PDC WK.

Toernooien:
Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *