Nieuws

Opvallend: dit land levert kwart van WK Darts 2024-fans

Koen van Ekeren - 9 december 2023, 08:02

Een wereldkampioen heeft het land nog nooit afgeleverd en een absolute topper ontbreekt. Toch is darts booming in Duitsland. In de Engelse darttempel ‘Ally Pally’ is bij het WK Darts zelfs een kwart van de fans van Duitse komaf.

Veel Duitse fans bij WK Darts 2023

Dit heeft de Duitse krant BILD uitgezocht. Ongeveer een op de vier kaarten voor het WK Darts van dit jaar werd aan een Duitser verkocht. Meer dan 25 procent van de tickets zou naar Duitse fans zijn gegaan.

Dit betekent dat vanaf volgende week ongeveer 30.000 fans vanuit Duitsland afreizen naar het legendarische Alexandra Palace in Londen. Overigens zijn er nog steeds mogelijkheden om erbij te zijn. Meer hierover lees je in het artikel over de WK Darts tickets.

Dat het darten steeds meer leeft, heeft ongetwijfeld te maken met enkele successen die er recentelijk zijn geweest. Gabriel Clemens reikte vorig jaar tot de halve finale van het wereldkampioenschap: de beste prestatie voor een Duitser op een WK ooit. En Ricardo Pietreczko zette in oktober Hildesheim op zijn kop door als tweede Duitser ooit een European Tour-evenement te winnen.

Beter vertegenwoordigd dan ooit

Met vijf deelnemers is Duitsland dit jaar ook beter vertegenwoordigd dan ooit. Gabriel Clemens, Martin Schindler, Ricardo Pietreczko, Florian Hempel en Dragutin Horvat hebben zich gekwalificeerd voor het WK Darts. Zij mogen dus rekenen op veel steun.

In een artikel lees je meer over de WK Darts deelnemers. Het toernooi gaat op vrijdag 15 december van start.

Toernooien:
Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *