Nieuws

Dit is wanneer de Lakeside WK-finale wordt gespeeld

Koen van Ekeren - 9 december 2023, 23:48

Op zondag is de Lakeside-finale, waarin de Belg Andy Baetens en de Nederlander Chris Landman strijden om de WDF World Darts Championship 2023-titel. Hoe laat wordt de Lakeside 2023-finale gespeeld en waar is de wedstrijd te bekijken?

Wanneer is de Lakeside WK-finale?

De finale wordt zondag 10 december om 21:00 uur (Nederlandse tijd) gespeeld. Het format is een best of 11 sets, wat betekent dat de finale beslist is wanneer een speler 6 sets wint.

Eerder op de avond is er ook een andere WK-titel te verdelen: die van het WK Darts voor vrouwen. Daarin staat de gedoodverfde favoriet Beau Greaves in de finale. Zij neemt het op tegen de Nederlander Aileen de Graaf. De partij begint om 19:30 uur en wordt in een best of 7 sets gespeeld.

Livestream van WDF Lakeside-finale bekijken

Alle wedstrijden van het WDF World Darts Championship zijn gratis te zien op het YouTube-kanaal van de WDF. Bij de finale is dat niet anders. De finale van de vrouwen en mannen is te volgen via deze YouTube-livestream.

Wie is de favoriet?

Al voordat het toernooi begon, werd Andy Baetens aangewezen als de grootste kanshebber voor het WDF-wereldkampioenschap. De Belg is de nummer 1 op de WDF-ranglijst en bewees eerder dit jaar in Wieze uitstekend mee te kunnen met de kanonnen van de PDC, de grotere en bekendere dartsbond.

Slechts één keer eerder stonden Baetens en Chris Landman op een officieel toernooi tegenover elkaar. Dat was bij de kwartfinale van de Helvetia open in 2022. De zege ging nipt naar Baetens: hij won met 4-3.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *