Nieuws

Van Gerwen haalt in live-uitzending uit naar ‘amateuristisch’ Viaplay

Koen van Ekeren - 9 maart 2024, 10:31

Michael van Gerwen werd donderdagavond vroeg uitgeschakeld in de zesde ronde van de Premier League. Maar waar de Nederlander naar eigen zeggen nog meer van baalt, is de manier waarop Viaplay verslag doet van het toernooi.

Van Gerwen baalt van Viaplay

Van Gerwen sprak na afloop van zijn nederlaag tegen Rob Ross met Viaplay. Dat gebeurde via videobellen, want de streamingdienst was niet op locatie in het Engelse Brighton.

‘Dit is een mooi bericht naar jullie’, zegt Van Gerwen tijdens de live-uitzending, waarbij hij via de laptop een interview geeft. ‘Jullie moeten gewoon mensen naar Engeland sturen. Arjan van der Giessen was in Engeland, waarom is hij hier niet?’

‘Nu moet het via de laptop. Vorige week zag ik er al uit als één of andere debiel. Daar baal ik eigenlijk nog meer van dan mijn eigen spel, kun je nagaan’, briest Van Gerwen. ‘Dit komt gewoon heel amateuristisch over naar de rest van de wereld.’

‘Wij darters komen van heel ver en dan komen jullie hier met een laptop aanzetten’, gaat Van Gerwen verder. ‘Het is verschrikkelijk. Het heeft niks met mijn spel te maken, want dat was niet goed. Het heeft ook geen zin om verliezers te interviewen, er komt niks zinnigs uit’.

Slechte voorbereiding

Dat Van Gerwen verloor, had ook te maken met zijn voorbereiding, zegt hij. Vorige week had hij bij de UK Open al last van een schouderblessure. En woensdag liep zijn vlucht op Schiphol 6,5 uur vertraging op.

Vandaag komt Van Gerwen in actie tijdens de Belgian Darts Open. In de avondsessie neemt de Nederlander het op tegen de markante Schot Peter Wright.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *