Nieuws

Michael van Gerwen: ‘Veenstra is eigenlijk te lief voor deze sport’

Koen van Ekeren - 27 december 2023, 23:02

Michael van Gerwen plaatste zich woensdag moeiteloos voor de vierde ronde van het WK Darts. Na afloop nam Mighty Mike – zoals eigenlijk altijd – geen blad voor de mond.

‘Te lief voor de sport’

Volgens Van Gerwen komt de adrenaline bij wedstrijden tegen bepaalde spelers vanzelf, zoals bij Kim Huybrechts, Michael Smith en Gerwyn Price. ‘Tegen iemand als Richard Veenstra moet ik het voor mezelf oproepen, want het is een jongen die eigenlijk te lief voor deze sport is’, zei Van Gerwen na afloop tegenover Arjan van der Giessen van Viaplay.

‘Dit is een jongen die ik heel erg mag, het is een lieve jongen’, vervolgt Van Gerwen. ‘Was iedereen op de tour maar zo. Om deze scherpte dan toch te laten zien, dat is lastig.’

Martijn Kleermaker, aangeschoven als analist bij Viaplay, begrijpt de opmerking van Van Gerwen. ‘Er is veel haantjesgedrag in het wereldje van de PDC’, zegt hij. ‘Richard mengt zich daar niet in, die is gewoon heel erg zichzelf en verandert daar niet in. Dat vind ik ook weer mooi: dat hij zo dichtbij zichzelf blijft.’

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *