Nieuws

Van Gerwen weet eindelijk weer wat winnen is en verslaat Michael Smith in stijl

Koen van Ekeren - 28 maart 2024, 21:27

Na vier nederlagen op rij heeft Michael van Gerwen eindelijk weer punten gepakt in de Premier League Darts. De Nederlander stond 4-2 achter tegen een uitstekend spelende Michael Smith, maar draaide het volledig om: 4-6 winst.

Van Gerwen wint van Michael Smith

Michael van Gerwen en Michael Smith troffen elkaar in de negende speelronde van de Premier League. In het Noord-Ierse Belfast leek het weer zo’n avond te worden voor Van Gerwen: prima voor de dag komen, maar toch verliezen.

Zover kwam het niet, want na een wervelend begin voor Smith stokte de machine bij Bully Boy een beetje. Michael van Gerwen deed er juist een paar versnellingen bij. Via twee 12-darters bracht Van Gerwen de stand in evenwicht.

Zijn eigen leg ging vervolgens in vijftien pijlen uit, waarna Van Gerwen de wedstrijd met een schitterende 150-finish besliste. Mighty Mike noteerde een gemiddelde van 105,79, tegenover 101,31 bij Smith. Later vanavond komt Van Gerwen weer in actie. Hij krijgt dan de maken met tienersensatie Luke Littler.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *