Nieuws

Van Gerwen: ‘boegeroep naar Gerwyn Price is ook zijn eigen schuld’

Koen van Ekeren - 20 december 2023, 15:09

Op het iconische Alexandra Palace, waar hij drie jaar geleden zijn eerste wereldtitel won, wordt Gerwyn Price regelmatig uitgejouwd en uitgefloten. Volgens Michael van Gerwen heeft Price dat ook deels aan zichzelf te danken.

Uitgejouwd en uitgefloten

Price werd vorig jaar uitgejouwd op het wereldkampioenschap darts en droeg zelfs een koptelefoon tijdens een set in zijn kwartfinale nederlaag tegen Gabriel Clemens. The Ice Man reist dan ook niet graag af naar Ally Pally en stond zelfs op het punt om het toernooi te boycotten, zo zei hij onlangs.

Price won maandavond met 3-0 van Conor Scutt. De kampioen van 2021 zei daarna: ‘Om zes uur gisteravond was ik nog steeds thuis en zou ik waarschijnlijk niet meedoen aan het toernooi.’ Price reisde toch af naar Alexandra Palace en de reactie van het publiek viel ten opzichte van vorig jaar mee: er was zowel gejuich als boegeroep te horen.

‘Een beetje zijn eigen schuld’

Van Gerwen bereikte ook eenvoudig de derde ronde met een 3-0 over Keane Barry op dinsdag. Hem werd gevraagd naar het probleem van Price met het publiek in Ally Pally, waarop de Nederlander zei dat het deels te wijten was aan Price zelf.

‘Met alle respect voor Gezzy, hij kan zichzelf een beetje de schuld geven van het boegeroep’, zei de drievoudig wereldkampioen. ‘Als je dit naar het publiek blijft doen (hij maakt een gebaar van een hand tegen zijn oor, red) , dan krijgt je het publiek tegen je.’

WK op een andere locatie?

Price heeft in een interview ook gezegd dat hij wil dat het WK ook eens ergens anders wordt gespeeld dan in Londen. ‘Kan ik het WK een keer winnen? Zeker: als het naar Wales, Duitsland of waar dan ook gaat.’

‘Dat is wat er gebeurt met andere sporten – hun WK wordt gespeeld in verschillende landen. Ik denk dat het alleen maar goed is als het toernooi in verschillende delen van de wereld wordt gehouden, en dan maak ik een betere kans.’

Van Gerwen is echter blij dat het toernooi op de historische locatie in Noord-Londen blijft. ‘Ik vind het hier geweldig, deze locatie is iconisch’, zei hij.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *