Nieuws

Van den Bergh neemt drastische beslissing: ‘vooral voor vrouw en dochter’

Koen van Ekeren - 22 november 2023, 20:12

Dimitri Van den Bergh heeft een grote verandering in zijn leven gemaakt. De darter is verhuisd van Leicester in Engeland naar Sint-Truiden in België. Tegenover HLN legt hij zijn keuze uit.

Van Leicester naar Sint-Truiden

Van den Bergh woonde sinds 2021 in Leicester, waar hij veel dartstoernooien speelde en trainde met de Australische nummer één Damon Heta. ‘Het reizen was toen een grote ramp door de restricties en testen door Covid-19’, zegt hij. Volgens Van den Bergh was Heta ook een ideale trainingspartner voor voorbereidingen op grote toernooien. ‘Dat heeft toch mooie resultaten opgeleverd.’

Toch heeft The Dreammaker besloten om terug te keren naar België, waar hij nu een huis huurt in Sint-Truiden. ‘Dit geeft een groter thuisgevoel’, zegt hij. ‘We hebben nu ons plekje in Limburg. Dat brengt veel rust en voor Evi is dat het beste. Zij heeft hier haar familie en beste vrienden die ook kindjes hebben dichtbij. Dat zal veel verschil uitmaken.’

WK Darts Dimitri van den Bergh

Van den Bergh geeft toe dat de verplaatsingen naar Engeland nu misschien wat lastiger zullen zijn, maar dat hij dat er graag voor over heeft. ‘Het zal voor mij geweldig zijn om altijd van thuis te kunnen vertrekken en terug te komen, zonder dat je in het midden van het jaar in Engeland moet wonen. We hebben dit huis nu volledig voor ons alleen.’

Dochtertje

Hij zegt ook dat hij het belangrijk vindt dat zijn dochtertje Oonah een goede basis kan krijgen in België. ‘Het is ongelooflijk belangrijk dat we haar een basis kunnen geven’, zegt hij. ‘Dat ze als klein meisje kan opgroeien in haar eigen slaapkamer en rommel kan maken met haar eigen speelgoed. Ze zal meer contact hebben met haar familie en dat is beter.’

Sportief gaat het in 2023 niet goed voor Van den Bergh, die zich niet plaatste voor de Grand Slam of Darts en vroeg werd uitgeschakeld op het European Darts Championship. Maar de Belg blijft vertrouwen houden. ‘Zoals in elke carrière zijn er ups en downs, maar ik voel me goed’, zegt hij.

Het volledige interview lees je op de website van HLN. Aanstaande vrijdag komt Van Den Bergh weer in actie: op de Players Championship Finals neemt hij het om tegen Jim Williams.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Reacties

dank zij Van den Bergh en Kim huybrechts als opvolgers van Eric Clarijs wordt dart uiteindelijk gezien als sport . Laagdrempelige instap maar O zo moeilijk om het niveau van die kleppers te halen.
Met eveneens super grote dank van VTM om darts uit het verdomhoekje je halen als
cafe sport.180 gooien met drie pijlen van 26 gram op 2.37 meter en 1.73 hoog in een vakje van amper 3 centimer lang en 1 centimeter breed wel chapeau.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *