Nieuws

UK Open darts: op deze verrassende naam wordt massaal gewed

Koen van Ekeren - 25 februari 2024, 21:51

Aanstaande vrijdag begint de UK Open 2024 in Minehead. Michael van Gerwen en Luke Littler lijken de grootste favorieten voor de majortitel, maar dat zijn niet de namen waar nu massaal op wordt ingezet.

Populairste weddenschappen voor UK Open 2024

De UK Open – dat bekend staat als de ‘FA Cup of Darts’ – is een van de grootste PDC-toernooien van het jaar, met liefst 158 deelnemers. Het toernooi vindt van 1 tot en met 3 maart plaats in Butlin’s Minehead. Dat is een dag na de vijfde speelronde van de Premier League Darts.

Volgens Ladbrokes – de officiële wedpartner van de PDC – wordt er nu massaal ingezet op een opvallende naam. Liefst 13,5% van de mensen die een gokje wagen voor de winnaar van de UK Open 2024 kiest voor Ryan Searle.

Dat is opvallend, want de 36-jarige Heavy Metal won nog nooit een major-titel. Wel verkeert Searle dit jaar in een bloedvorm. Hij won de Players Championship 3 door zijn vriend Gary Anderson te verslaan in de finale. Bij de Players Championship 1 en 2 – een vloertoernooi met de 128 beste darters van de wereld – haalde Searle ook al de finale.

Ook op Anderson wordt veel ingezet, met 8,1% van de weddenschappen. Een andere opvallende naam in de topvijf is de relatief onbekende Nederlander Wessel Nijman. Hij heeft een quotering van slechts 100/1, maar is na Searle, Littler, Anderson en Van Gerwen de speler waar het meest op wordt ingezet.

SpelerKanspercentage
Ryan Searle13,5%
Luke Littler8,5%
Gary Anderson8,1%
Michael van Gerwen4,9%
Wessel Nijman4,0%

Titelfavoriet

Volgens Ladbrokes zijn Littler en Van Gerwen de grootste favorieten voor de titel. Zij hebben een odd van 6/1. Dat wil zeggen dat je voor elke euro die je op de weddenschap inlegt, je er zes terugkrijgt als je het goed voorspelt. Dit zijn volgens Ladbrokes de grootste favorieten voor de titel:

SpelerKanspercentage
Luke Littler6/1
Michael van Gerwen6/1
Luke Humphries8/1
Gerwyn Price9/1
Gary Anderson10/1
Michael Smith16/1
Rob Cross16/1
Stephen Bunting20/1
Chris Dobey25/1
Peter Wright25/1
Ryan Searle25/1
Spelers:
Toernooien:
Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *