Nieuws

Dit is de tegenstander van Michael van Gerwen in de kwartfinale

Koen van Ekeren - 30 december 2023, 17:49

Michael van Gerwen weet na vandaag wie zijn tegenstander is in de kwartfinale van het WK Darts 2024. De Nederlander strijdt op Nieuwjaarsdag met Scott Williams om een plek bij de laatste vier.

WK Darts 2024 kwartfinale

Scott Williams speelt dit jaar zijn tweede wereldkampioenschap bij de PDC. De 33-jarige Engelsman – bijgenaamd Shaggy – was in de achtste finale met 4-1 te sterk voor Damon Heta. Die wedstrijd was spannender dan de uitslag doet vermoeden. Williams noteerde een gemiddelde van 92.96, tegenover 92.50 bij de Australiër.

Eerder won Williams op dit WK van Haruki Muramatsu, Danny Noppert en Martin Schindler. Zijn gemiddelde op het toernooi is vrij constant. Zijn laagste moyenne per drie pijlen was 90.69 (tegen Muramatsu); zijn hoogste 94,36 (tegen Schindler).

Williams en Van Gerwen kwamen elkaar nog maar één keer eerder tegen in het PDC-circuit. Dat was dit jaar op een vloertoernooi, bij de Players Championship 23 in Barnsley. Van Gerwen won met 6-2.

Wanneer begint de wedstrijd?

Alle kwartfinales van het WK Darts worden maandag op Nieuwjaarsdag gespeeld en er is dan een middag- en avondsessie. De precieze tijden worden op een later moment bekendgemaakt, maar we verwachten dat Van Gerwen in de avond speelt. Het format is een best of 9 sets, dus er zijn 5 sets nodig voor een plek bij de laatste vier.

Alle kwartfinalisten zijn verzekerd van £ 50.000, zo’n € 57.000. Bij winst wordt het prijzengeld verdubbeld, dus er staat veel op het spel. Bekijk ook het artikel over het WK Darts prijzengeld om te zien wat er te winnen valt.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *