Nieuws

Superieure Humphries sloopt Van Gerwen en wint Euro Tour in München

Koen van Ekeren - 1 april 2024, 22:31

Luke Humphries heeft op zeer indrukwekkende wijze de German Darts Grand Prix 2024 in München gewonnen. Niemand kon dit paasweekend aan de regerend wereldkampioen tippen, ook Michael van Gerwen in de finale niet: 8-1.

Humphries wint German Darts Grand Prix 2024

De finale in München was een onderonsje tussen de nummer één en twee van de wereld. Beide darters hadden op weg naar de finale niets te duchten van hun tegenstanders. Luke Humphries versloeg Luke Woodhouse (6-3), Ryan Joyce (6-2), Danny Noppert (6-2) en Gerwyn Price (7-3), en deed dat met indrukwekkende gemiddeldes. Het beste bewaarde Humphries echter voor het laatst.

Van Gerwen wordt ook wel ‘de groene sloopkogel’ genoemd, maar in deze finale was die blauw van kleur. De eerste leg ging nog via 14-darts naar Mighty Mike, maar daarna legde Humphries beslag op álle legs.

Dat deed Humphries met waanzinnig spel. Cool Hand Luke noteerde een gemiddelde van 112,66 (zijn hoogste op een Euro Tour ooit), met een checkoutpercentage van 62%. Ook liet de Engelsman de hoogst mogelijke finish van 170 optekenen.

Het is de zesde keer dat Humphries een European Tour-evenement wint. Met de titel vangt hij £ 30.000 aan prijzengeld, zo’n € 35.000. Daarmee wordt het gapende gat op de PDC Order of Merit nog groter. Het verschil met nummer twee Van Gerwen is ruim £ 450.000.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *