Nieuws

Speelschema WK Darts op zaterdag: met Raymond van Barneveld tegen Luke Littler

Koen van Ekeren - 29 december 2023, 22:28

Op zaterdag vliegen de 180’s je waarschijnlijk om de oren, want er staan een paar heerlijke achtste finales op het programma. Met als absolute hoogtepunt het affiche tussen Raymond van Barneveld en Luke Littler.

WK Darts: speelschema 30 december

Op zaterdag 30 december is er weer een druk programma, met zowel een middag- als avondsessie. Hierin worden de zes resterende achtste finales afgewerkt. Het format is een best of 7 sets, dus je hebt er vier nodig om de kwartfinale van het WK Darts te bereiken. Dit is het speelschema van zaterdag:


Warning: Undefined variable $tournament in /var/www/vhosts/TB01-004/dartsking.nl/site/releases/122/web/wp-content/themes/dartsking/components/tournament-day.php on line 5

Warning: Undefined variable $day in /var/www/vhosts/TB01-004/dartsking.nl/site/releases/122/web/wp-content/themes/dartsking/components/tournament-day.php on line 6

WK Darts 2024

legs
avg.
ronde
Laatste 16
Laatste 16
Laatste 16
Laatste 16
Laatste 16
Laatste 16

De dag begint met een wedstrijd tussen Scott Williams en Damon Heta. Beide spelers bereikten nog nooit de achtste finale op een WK en krijgen nu de kans om zich te voegen bij de laatste acht. Daarna staan twee doorgewinterde PDC-veteranen tegenover elkaar: Dave Chisnall en Daryl Gurney. De middagsessie wordt afgesloten met Rob Cross – de wereldkampioen van 2018 – tegen Jonny Clayton.

Avondsessie

De avondsessie begint later dan we de afgelopen weken gewend waren: om 20:30 uur. De eerste wedstrijd is die tussen Brendan Dolan (hij kegelde verrassend Gerwyn Price uit het toernooi) en Gary Anderson. De avond wordt afgesloten met een Engels onderonsje tussen Luke Humphries en Joe Cullen.

Rond 22:00 uur begint de wedstrijd waar we allemaal naar uitkijken. Vijfvoudig wereldkampioen Raymond van Barneveld krijgt te maken met het megatalent Luke Littler. De 16-jarige Littler wordt door veel experts beschouwd als het grootste talent sinds Phil Taylor en Michael van Gerwen. Het kwam nooit eerder voor dat zo’n jonge speler de laatste 16 van het PDC WK bereikte.

Toernooien:
Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *