Nieuws

Speelschema WK Darts dag 4: met onder meer Nathan Aspinall

Koen van Ekeren - 18 december 2022, 08:03

Op deze zondag is er natuurlijk maar één wereldkampioenschap dat telt: het WK Darts! Er is een middag- en avondsessie met in totaal acht wedstrijden. Onder meer Damon Heta en Nathan Aspinall zetten voet aan de oche.

Speelschema WK Darts 2023 dag 4

De middagsessie begint vanwege de voetbalfinale tussen Argentinië en Frankrijk extra vroeg: vanaf 12:00 uur. Een partij om er extra goed voor te gaan zitten is die tussen Damon Heta en Adrian Lewis. De Australiër Heta maakt dit jaar indruk en won met Simon Whitlock de World Cup of Darts. Lewis liet minder van zich spreken, maar blijft een voormalig wereldkampioen.

De avondsessie wordt afgetrapt door de derde Belgische darttroef: Mike de Decker. Hij speelt tegen de ervaren Canadees Jeff Smith. De spelers ontlopen elkaar weinig op de PDC Order of Merit. De Decker staat op de 57e stek; Jeff Smith is de nummer 63 van de wereld. De Decker steekt echter in een betere vorm en wordt gezien als de favoriet.

Ook de partij tussen Nathan Aspinall en Boris Krcmar is er een om naar uit te kijken, al moet je daar lang voor opblijven. Krcmar won vrijdag zonder hoogstaand te spelen van Toru Suzuki (3-0). Tegen Aspinall – de nummer tien van de wereld – zal het beter moeten, maar de Kroaat weet dat hij de Engelsman op een goede dag kan verslaan. Zoals op 5 november tijdens de Players Championship 30, toen hij Aspinall met 6-3 versloeg.

Programma WK Darts 18 december

Dit is het programma van het WK Darts op 18 december:

Zondag 18 december (vanaf 12:00 uur)
Madars Razma 🇱🇻 v Prakash Jiwa 🇮🇳 (R1) ± 12:15 uur
Karel Sedlacek 🇨🇿 v Raymond Smith 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 (R1) ± 13:15 uur
Luke Woodhouse 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 v Vladyslav Omelchenko 🇺🇦 (R1) ± 14:15 uur
Damon Heta 🇦🇺 v Adrian Lewis 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 (R2) ± 15:15 uur
Zondag 18 december (vanaf 21:00 uur)
Mike De Decker 🇧🇪 v Jeff Smith 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 (R1) ± 21:15 uur
Scott Williams 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 v Ryan Joyce 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 (R1) ± 22:15 uur
Matt Campbell 🇨🇦 v Danny Baggish 🇺🇸 (R1) ± 23:15 uur
Nathan Aspinall 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 v Boris Krcmar 🇭🇷 (R2) ± 00:15 uur
Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren