Nieuws

Dit is waarom de Belgische darters ruzie hadden (en hebben)

Koen van Ekeren - 14 december 2023, 20:21

België is dit jaar goed vertegenwoordigd op het WK Darts met vier spelers. Twee van hen, Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts, haalden eerder dit jaar de krantenkoppen toen ze ruzie kregen tijdens de World Cup of Darts. Wat was er aan de hand en hoe is het nu tussen hen?

Ruzie Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts

De Belgische krant Het Nieuwsblad zou op basis van bronnen in de wandelgangen weten wat er aan de hand is tussen de Belgische spelers. Kim Huybrechts zou backstage een ‘misplaatste opmerking’ hebben gemaakt. Daarop diende Dimitri Van den Bergh een officiële klacht in bij de Darts Regulation Authority (DRA), het tuchtorgaan van de dartswereld.

Dana Verhaegen, de vrouw van Huybrechts, wil er in het interview met Het Nieuwsblad niet al te veel over kwijt. ‘Het is privé. Anderen zeggen in een camera toch ook niet waarom ze ambras hebben met hun kameraad? Het zijn niemands zaken’, vindt ze.

Vanwege de ruzie negeerden de twee Belgische toppers elkaar volledig tijdens de World Cup of Darts, het toernooi waarbij darters in duo’s voor hun land uitkomen. Zonder er verder veel woorden over vuil te maken lieten ze hun ongenoegen duidelijk merken. De situatie zorgde voor veel commotie en kritiek, zeker op sociale media.

Hoe is het nu?

Verhaegen ziet in dat Huybrechts en Van den Bergh het destijds verkeerd hebben aangepakt. ‘Dat was zeer onprofessioneel’, zegt ze. ‘Ik heb destijds naar Mac Elkin (de huidige manager van Van den Bergh, red) gestuurd dat het zo niet verder kon. Hij heeft dat vervolgens gefixt met een goeie babbel.’

‘Hoe de onderlinge relatie nu is? Ze zeggen hallo tegen elkaar, maar ze zullen niet over koetjes en kalfjes beginnen. Niet meer dan nodig is, maar er is geen haat tegenover elkaar’, vervolgt ze. Dat Verhaegen er zelf niets mee te maken heeft, wil ze ook benadrukken. ‘De roddels die er verspreid zijn, zoals dat de vrouwen problemen zouden hebben met elkaar, zijn gewoon niet waar.’

Meer klachten over Huybrechts

Toch is de zaak nog niet afgesloten. De DRA heeft na zes maanden nog steeds geen uitspraak gedaan over de klacht van Van den Bergh. De procedure is in volle gang, maar er wordt niets publiek gemaakt tot er een definitieve beslissing is genomen. Dat kan volgens de dartsbond PDC nog wel even duren. ‘Dat zal niet tijdens het WK gebeuren, dus denk eerder aan januari of begin februari voor een uitspraak’, laat een woordvoerder weten.

Dat het zoveel tijd kost, komt volgens de PDC ook ‘door nog andere zaken waarin Huybrechts momenteen verwikkeld is’. Wat die klachten zijn en van wie, is nog onduidelijk. De Belgische darts-soap duurt dus nog wel even voort …

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Reacties

Hou je bezig met de dartsport ipv het haantje uit te hangen. Je verspeelt zo zeer veel energie en dat kan je in het darten gebruiken en beter resultaten halen en dan mss eens verder te geraken.

Ja wat ze hebben tegen elkaar boeit ons niet .
Maar dimie zou zich beter op zijn Carrière focussen.
Want wees eerlijk waar hij nu sta en prsteerd ga niet hand in hand we hebben betere al ist maar een semi prof die mag zich kampioen kronen denk dat dimi daar verre nog nu aan reikt dus ipv ruzie te hebben focus u en mss behaal je wel resultaat zoals andy batens bij de semi profs

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *