Nieuws

Video: bekijk de komische opkomst van Ricky ‘Santa’ Evans

Koen van Ekeren - 21 december 2022, 11:49

Publiekslieveling Rapid Ricky Evans staat bekend om zijn excentrieke capriolen op het podium. Dinsdagavond kreeg de Engelsman het publiek (tijdelijk) aan zijn zijde met een komische walk-on op het PDC World Darts Championship.

Walk-on Ricky Evans als kerstman

Wat begon met gejoel aan het begin van zijn walk-on, veranderde al snel in gejuich. Met een kerstman-outfit en begeleid door walk-on muziek met kerstthema maakte Evans zijn entree in het Alexandra Palace.

Het gejuich voor Evans verstomde al snel, want het publiek zag de Queen of the Palace liever winnen. Lang was Fallon Sherrock ook de betere speler. Ze won de eerste set met 3-1 en maakte vooral indruk met haar hoge scores – terwijl ze het normaal van haar checkout percentage moet hebben.

De dubbels lieten haar dinsdagavond echter in de steek, waardoor de slordig spelende Evans kon profiteren en zich plaatste voor de tweede ronde van het WK Darts 2023. Daarin neemt hij het op tegen Joe Cullen. ‘Fallon was de betere speler’, gaf Evans na afloop toe. ‘Ik kwam goed weg, maar ik ben zo blij om te winnen. Ik heb nu niets meer te verliezen.’

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren