Nieuws

Raymond van Barneveld trakteert ‘Barney Army’ op winst tegen Rob Cross

Koen van Ekeren - 26 januari 2024, 22:12

Raymond van Barneveld heeft voor eigen publiek een schitterende zege op Rob Cross geboekt. In een zenuwslopende decider – waarin Cross twee matchpijlen miste – trok de Hagenees de zege alsnog over de streep: 6-5.

Van Barneveld wint in decider van Cross

De Nederlanders presteerden al uitstekend op de Dutch Darts Masters. Danny Noppert (winst op Aspinall), Kevin Doets (winst op Peter Wright) en Gian van Veen (winst op Michael Smith) plaatsten zich al voor de kwartfinales van de Dutch Darts Masters.

Het oranje-feest werd nog groter, al zag het daar in de beginfase niet naar uit. Cross ging geweldig van start en snelde via een 12- en 13-darter naar een 2-0 voorsprong. De Engelsman kreeg zes (!) pijlen om er 3-0 van de maken, maar knoeide op de dubbels. Zo vocht Van Barneveld zich zonder te overtuigen terug tot 3-3.

Via een puike 11-darter kwam Barney voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong: 3-4. Twee 15-darters van Cross volgden en in de decider kreeg de WK-winnaar van 2018 via dubbel 18 de kans om het af te maken, maar hij miste. Ook dubbel 9 vloog mis, waarna Van Barneveld het gedecideerd afmaakte: 6-5.

Van Barneveld kwam tot een gemiddelde van 93.25, tegenover 98.13 bij Cross. In de volgende ronde speelt Barney tegen Michael van Gerwen of Vincent van der Voort.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *