Nieuws

Van Gerwen overleeft zeven (!) matchdarts en wint speelronde Premier League

Koen van Ekeren - 24 februari 2023, 21:03

Michael van Gerwen heeft zijn eerste speelronde van de Premier League Darts 2023 te pakken. In een knotsgekke finale zag de Nederlander Gerwyn Price zeven pijlen voor de wedstrijd missen, waarna Van Gerwen in Dublin toesloeg: 6-5.

Premier League Darts: speelronde 4

De eerste drie speelronden gingen naar Chris Dobey, Gerwyn Price en Michael Smith, maar dit keer was zesvoudig Premier League-kampioen Van Gerwen op het wekelijkse mini-toernooi de sterkste.

De Nederlander won in de eerste ronde betrekkelijk eenvoudig van Chris Dobey (3-6), waarmee hij revanche nam voor zijn nederlaag in Belfast. Met dezelfde cijfers versloeg Van Gerwen Jonny Clayton in de halve finale, wat leidde tot een prachtig affiche tegen voormalig wereldkampioen Price.

Van Gerwen slaagde er in de derde leg al in om te breaken, waarmee hij een 1-2 voorsprong nam. Price reageerde met een uitstekende 12-darter, met daarin een prachtige tops-tops finish. Mede dankzij een rits aan gemiste dubbels van Van Gerwen pakte de Welshmen ook de drie daaropvolgende legs, waarmee hij de stand op 5-2 zette.

Van Gerwen slaagde er in de derde leg al in om te breaken, waarmee hij een 1-2 voorsprong nam. Price reageerde met een uitstekende 12-darter, met daarin een prachtige tops-tops finish. Mede dankzij een rits aan gemiste dubbels van Van Gerwen pakte de Welshmen ook de drie daaropvolgende legs en kwam hij op een royale 5-2 oorsprong.

Kwartfinales
Michael Smith 6-5 Peter Wright 
Gerwyn Price 6-4 Dimitri Van den Bergh 
Jonny Clayton 6-4 Nathan Aspinall 
Michael van Gerwen 6-3 Chris Dobey
Halve Finale
Gerwyn Price 6-1 Michael Smith 
Michael van Gerwen 6-3 Jonny Clayton
Finale
Michael van Gerwen 6-5 Gerwyn Price

Knotsgekke finale

Drievoudig wereldkampioen Van Gerwen sloeg echter terug en verkleinde de voorsprong tot 5-4. Daarna leek Price het af te maken, maar de Welshmen miste twee wedstrijdpijlen op dubbel 15. Via dubbel 8 dwong Van Gerwen een deciding leg af. Dat werd een knotsgek slotstuk.

Wederom lag de overwinning voor Price voor het grijpen, die drie wedstrijdpijlen kreeg voor zijn tweede Premier League-zege. De nummer vier van de wereld miste, maar ook Van Gerwen faalde bij zijn twee matchdarts. Price ging op voor de herkansing en liet wederom een handvol wedstrijdpijlen onbenut. Via dubbel 10 zegevierde Van Gerwen alsnog.

Dankzij de overwinning schrijft Van Gerwen 5 punten bij, waarmee hij aan kop gaat in de Premier League stand. Smith is de nieuwe nummer twee, met Price op de derde plaats. Na afloop gaf Van Gerwen toe dat hij zich nog kan verbeteren. ‘Ik speel niet 100 procent mijn eigen spel, ik weet dat ik het veel beter kan. Maar winnen en bovenaan het klassement staan zonder op je best te spelen is geen slechte zaak.’

Het Premier League-circus reist op donderdag 2 maart af naar de Wespoint Arena in Exeter voor de vijfde speelronde van de Premier League.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren