Nieuws

Clayton verslaat Rock en pakt Players Championship 12

Koen van Ekeren - 21 mei 2023, 20:49

Jonny Clayton heeft vandaag voor het eerst in twee jaar weer eens een Players Championship-titel gewonnen. In de finale was de Welshmen met 8-5 te sterk voor het Noord-Ierse supertalent Josh Rock.

Tweede titel van 2023

Het is de tweede PDC-titel van het jaar voor Jonny Clayton, die eerder beslag legde op de Austrian Darts Open. Ook toen was Josh Rock in de finale de tegenstander. Het is de vijfde keer dat Clayton een Players Championship-titel wint.

In het treffen met Rock keek Clayton tegen een 4-5 achterstand aan. Pas daarna kwam The Ferret los en pakte hij vier legs op rij, met respectievelijk een 13-, 12-, 15- en 14-darter. Ook noteerde hij drie ton-plus finishes. Eerder op de dag won Clayton van Karel Sedlacek, Jurjen van der Velde, Kim Huybrechts, Pascal Rupprecht, Dave Chisnall en Damon Heta.

De Players Championship is een vloertoernooi van de PDC. Met een cheque van £ 10.000 voor de winnaar is het lang niet het grootste dartstoernooi. Wel is het zeer moeilijk om er een te winnen, want de beste 128 darters van de wereld doen mee. De 64 spelers die het meeste geld op het toernooi verzamelen, kwalificeren zich voor de Players Championship Finals.

Op 12 en 13 juni worden de volgende twee Players Championship-evenementen gehouden, in het Duitse Hildesheim.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren