Nieuws

Noppert klaagde bij Van Veen: dit is waar het incident over ging

Koen van Ekeren - 27 januari 2024, 21:38

Zaterdagavond won Gian van Veen overtuigend van Danny Noppert op de Dutch Darts Masters in Den Bosch. Na afloop ging het vooral over het incident tussen de twee darters. Van Veen licht na afloop toe waar het over ging.

Incident Danny Noppert en Gian van veen

Het incident gebeurde in de zesde leg, toen Van Veen met 5-0 voor stond. Noppert, die zeer moeizaam in de wedstrijd zat, klaagde dat Van Veen hem afleidde met het geluid van zijn darts. Van Veen reageerde verbaasd en zei dat hij hetzelfde hoorde bij Noppert.

‘Ik stond 5-0 voor en hij zei dat ik moest stoppen met klikken met je darts. Maar ik zei tegen hem: ‘Ik heb hetzelfde gehoord. Ik weet niet wat het was, de vloer, de tafel of iemand in de zaal’, vertelde Van Veen na afloop aan de pers.

Na de discussie was Noppert opeens op dreef. The Freeze vocht zich terug tot 5-3, maar Van Veen maakte het uiteindelijk af. Hij plaatst zich zo voor de halve finale, waarin hij het later op de avond opneemt tegen Michael van Gerwen.

Foto: Kelly Deckers/PDC

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *