Nieuws

Mike De Decker worstelt zich voorbij Landman en treft nu wereldkampioen

Koen van Ekeren - 8 maart 2024, 19:58

Mike De Decker is doorgestoten tot de tweede ronde van de Belgian Darts Open. De thuisfavoriet had het lastiger dan verwacht met Chris Landman, maar boog een 2-4 achterstand om in een 6-4 overwinning.

Mike De Decker wint op Belgian Darts Open

De Decker hengelde nog de eerste leg binnen, maar Landman stond uitstekend te gooien en pakte drie legs op rij. De Nederlander zat op dat moment beter in de wedstrijd, maar miste cruciale dubbels. Zo kon De Decker een break plaatsen voor 4-4 en kwam The Real Deal op 5-4 voorsprong.

Via een prachtige 113-finish forceerde Landman nog een deciding leg af, maar daarin kwam De Decker – die uiteindelijk tot een gemiddelde van 91,01 kwam – niet meer in de problemen.

De Decker is de eerste Belg die doordringt naar de tweede ronde van de Belgian Darts Open in Wieze. Op zaterdagavond krijgt hij te maken met niemand minder dan de wereldkampioen van 2023: Michael Smith. Het duel wordt rond 19:30 uur gespeeld.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *