Nieuws

Michael van Gerwen verslaat boezemvriend en treft nu Raymond van Barneveld

Koen van Ekeren - 26 januari 2024, 23:26

Michael van Gerwen heeft zich zonder al te veel inspanning geplaatst voor de laatste acht van de Dutch Darts Masters 2024. In Den Bosch legde zijn beste vriend Vincent van der Voort hem geen strobreed in de weg: 6-1.

Michael van Gerwen verslaat Vincent van der Voort op Dutch Darts Masters

Zes keer eerder stonden boezemvrienden Michael van Gerwen en Vincent van der Voort tegenover elkaar op een televisietoernooi. Eén keer won Fast Vinnie: dat was dertien jaar geleden op de International Masters.

Een stunt zat er vandaag geen moment in. In de Maaspoort in Den Bosch waren de drie eerste legs eenrichtingsverkeer. Van der Voort kwam in die legs niet verder dan een gemiddelde van 68.

In de vierde leg deelde Van der Voort nog een klein plaagstootje uit, door zijn eigen leg in zestien pijlen uit te gooien. Spannend werd het echter geen moment. Van der Voort kreeg in de wedstrijd maar twee kansen op een dubbel (waarvan één dus raak), en zag Van Gerwen de resterende legs in respectievelijk zestien, vijftien en veertien pijlen uitgooien.

In de volgende ronde wacht een geweldige clash, want Van Gerwen heeft in de kwartfinale Raymond van Barneveld tegenover zich. Het duel wordt zaterdagavond gespeeld – de precieze tijd is nog niet bekend.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *